Duurdere servers laten markt opbloeien

De servermarkt in de EMEA-regio klom aan het einde van 2006 boven de omzetgrens van vijf miljard dollar. Dat is een stijging van 7 procent in vergelijking met het laatste kwartaal van een jaar eerder. Dat becijferde IDC.

De groei in het vierde kwartaal van 2006 was de sterkste sinds negen kwartalen. De servers die werden verkocht waren duurder, aangezien het aantal dat verkocht werd slechts met 1 procent toenam tot een totaal van 689.000 stuks. Nathaniel Martinez, European Enterprise Servers program manager bij onderzoeksbureau IDC: "Servervirtualisatie en consolidatieprojecten zijn verantwoordelijk voor de meeste groei op de servermarkt. Dit is zichtbaar door de toegenomen gemiddelde verkoopwaarde van servers en een teruggelopende verkoop van de instapmodellen. Waar servervirtualisatie vooral wordt gebruikt als een platform voor consoludatie in grote ondernemingen, begint het mkb het te gebruiken om toegang te krijgen tot technologie die ze in het verleden niet konden betalen."

"De prijsdruk die in de eerste kwartalen van 2006 te zien was, begint nu om te buigen", zegt Beatiz Valle, ananlist bij IDC. "Organisaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika hebben steeds meer behoefte om it-infrastructuur in een gedeelde opstelling te plaatsen. Deze deling kan binnen een bedrijf zijn, maar ook tussen verschillende locaties. Deze manier van omgaan met de infrastructuur verhoogt ook weer de vraag naar schaalbaarheid en extra geheugen. Daarnaast zien we dat in bepaalde regio's high-end RISC-servers en mainframesystemen worden vervangen die zorgen voor de groei van de markt."

In West-Europa steeg de omzet met 7 procent vergeleken met een jaar geleden, tot een totaal van vier miljard dollar. Het aantal verkochte servers bleef ongeveer gelijk. De meeste omzet werd geboekt in Zweden, hoewel Duitsland een toename in jaaromzet liet zien van 20 procent, wat de rest van de regio geen windeieren legde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-01T11:35:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.