Marktaandeel HP neemt fors toe

Uit marktcijfers van Gartner blijkt dat HP wereldwijd in het eerste kwartaal van 2007 zijn marktaandeel flink heeft weten te vergroten en overduidelijk weer grootste pc- en serververkoper is.

HP zag in vergelijk met hetzelfde kwartaal vorig jaar in het eerste kwartaal van 2007 zijn pc- en serververkopen toenemen met 28,7 procent, wat neerkomt op het verkopen van 11 miljoen eenheden. Dell darentegen verkocht slechts 8,7 miljoen units, een daling van 7,8 procent. Het uiteindelijke marktaandeel steeg voor HP van 14,9 naar 17,6 procent terwijl Dell zakte van 16,4 procent naar 13,9 procent. Dell blijft in de VS overigens HP nog net voor.

"Dell's tegenvallende resultaten werden verwacht, doordat het bedrijf een enorme reorganisatie ondergaat die geleid wordt door oprichter Michael Dell", zegt Gartner-analist Mikako Kitagawa. Dell kwam terug als ceo en volgde daarmee Kevin Rollins op. "Het eerste kwartaal van 2007 was een overgangskwartaal voor Dell tijdens de herstructurering van de organisatie."

Wereldwijd stegen de totale pc- en serververkopen met 8,9 procent naar 62,7 miljoen eenheden. Volgens Gartner heeft de introductie van Microsofts Vista weinig invloed gehad op de pc- en serververkopen. De top vijf wordt volgemaakt met Acer (6,8 procent), Lenovo (6,3 procent) en Toshiba (4,1 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-20T10:51:00.000Z Redactie Computable/Channelweb