Managed hosting door True

Acer haalt laptopaccu's alsnog terug

 

De Taiwanese hardwareproducent Acer zet een terughaalactie op poten voor 27.000 laptopbatterijen. De door Sony geleverde lithium-ion accu's kunnen oververhit raken en daardoor vlamvatten.

Vorig jaar haalden laptopfabrikanten als Dell, Lenovo, Apple en Toshiba om dezelfde reden in totaal meer dan tien miljoen accu's terug. De Amerikaanse consumentenveiligheidsinstantie beweert dat ook nu nog regelmatig incidenten voorkomen, waarbij soms gewonden vallen.

Acer zegt dat geen van deze incidenten betrekking heeft op Acer laptops en dat de terughaalactie slechts een voorzorgsmaatregel is. Onder het mom van ‘better safe than sorry' bekende een woordvoerder dat het relatief lang heeft geduurd voordat het bedrijf tot de terugroep besloot, terwijl andere fabrikanten het al veel eerder deden.

Het betreft voornamelijk batterijen die tussen mei 2004 en november 2006 zijn verkocht in Noord-Amerika. Via de website van Acer roept het bedrijf klanten op om de bewuste accu's niet meer te gebruiken en om contact met de helpdesk op te nemen. Indien gebruikt op netstroom, zou er geen ontbrandingsgevaar zijn bij de laptops. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1959615). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Als je het hebt over goed omgaan met het milieu zeg!
Vorig jaar al meer dan 10 miljoen accu's en nu 27.000 accu's.

Waar blijven al deze accu's?
Worden ze op een milieu bewuste manier gerecyled?

Zo niet, dan is het een behoorlijke aanslag op het milieu.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×