Managed hosting door True

Motorola bouwt beamer in smartphone

 

Het Amerikaanse Motorola gaat zijn smartphones voorzien van ingebouwde beamers. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers PowerPoint-presentaties houden vanaf hun mobiele telefoon.

Mobieltjesfabrikant Motorola sloot deze week een contract met technologiebedrijf Microvision voor het gebruik van microprojectorentechnologie in zijn mobiele telefoons. De miniprojector gebruikt een laser in plaats van een projectielamp.

De technologie kan gebruikt worden voor zakelijke toepassingen, zoals bedrijfspresentaties. Motorola ziet ook een markt voor thuisgebruik. De microprojector kan ook films tonen, tv-programma's afspelen of foto's projecteren.

De microprojector PicoP van Microvision wordt al gebruikt in het Nomad Display System, een doorzichtig projectiescherm dat als een bril voor het hoofd wordt gedragen. Dit draadloze apparaat, dat gegevens ontvangt van een aan de riem gedragen minicomputer, is al in gebruik bij het Amerikaanse leger.

Wanneer de eerste telefoons met ingebouwde beamer beschikbaar komen is nog niet bekend. Eerst wil Motorola een werkend prototype bouwen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2066922). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Goed idee!! De Microvision demos zien er veelbelovend uit. Ik vraag me alleen af hoe lang je kunt projecteren met een volle batterij.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×