Nieuwe Bluetooth-standaard goedgekeurd

De Bluetooth Special Interest Group (SIG) heeft een nieuwe Bluetooth-standaard goedgekeurd. Het gaat om Core Specification Version 2.1+EDR. De nieuwe specificatie biedt verbeteringen in beveiliging, pairing en stroomverbruik.

Met de nieuwe Bluetooth-versie moet het veel gemakkelijker worden om twee Bluetooth-apparaten met elkaar te verbinden. Het 'pairen' van apparaten moet nu in enkele stappen te realiseren zijn en zal niet langer dan enkele seconden duren. De beveiliging van het protocol is verbeterd, zodat gebruikers niet bang hoeven te zijn dat de draadloos verstuurde gegevens afgetapt kunnen worden.

Om de accuduur van apparaten te verlengen, zijn er verdere stroombesparende maatregelen aangebracht in versie 2.1+EDR. Zo wordt er melding gemaakt van 'sniff subrating', een techniek die hier en daar al gebruikt wordt en de accuduur tot vijf maal kan verlangen. De eerste apparaten met bluetooth 2.1+EDR worden eind dit jaar verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-06T10:38:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.