Managed hosting door True

AMD lanceert quadcore-processor op 10 september

 

AMD introduceert zijn eerste quadcore-processor (codenaam Barcelona) op 10 september. De fabrikant stelt dat het een zogeheten 'harde' lancering is: de nieuwe serverprocessoren moeten vanaf die dag ook écht beschikbaar zijn.

AMD gaat op 10 september eerst een aantal Opterons introduceren, gebaseerd op de Barcelona-kern. De Opterons zijn vanaf die dag ook meteen te bestellen. Desktopprocessoren (codenaam Phenom) gebaseerd op de Barcelona worden ook op de 10e aangekondigd, maar in tegenstelling tot de servermodellen gaat het hier om een 'soft' launch.

De eerste Phenom X4-processor wordt namelijk pas in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. Wel zal er voor die tijd al een Phenom FX beschikbaar komen; dit topmodel desktopprocessor is namelijk direct afgeleid van de Barcelona-Opteron en heeft dus slechts weinig aanpassingen nodig.

AMD hanteert al geruime tijd een dergelijke aanpak; de lukratieve servermarkt wordt eerst bediend, waarna de desktopmarkt volgt. Overigens is de processorproducent relatief laat met zijn quadcore-chips. Concurrent Intel heeft al geruime tijd processoren met vier rekenkernen op de markt. Dat zijn echter twee gekoppelde dualcore-processoren, wat volgens AMD wel enkele nadelen heeft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2088591). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×