Webhoster Strato werkt met groene datacenters

Webhoster Strato is naar eigen zeggen de eerste Europese webhoster met volledig klimaatneutrale datacenters. Groene stroom, energiezuinige hardware, geoptimaliseerde software en intelligente bouwtechnieken voor de datacenters moeten het energieverbruik met 30 procent verminderen.

Het van origine Duitse bedrijf Srato is naar eigen zeggen de eerste Europese webhoster die zijn eigen datacenters volledig klimaatneutraal heeft gemaakt. De groene stroom, die Strato afneemt, wordt volledig opgewekt in waterkrachtcentrales. Daarnaast heeft Strato naar eigen zeggen het energiegebruik per klant met 30 procent teruggebracht.

Die besparing is gerealiseerd door een combinatie van energiezuinige hardware, geoptimaliseerde software en intelligente bouwtechnieken voor de datacenters. Om het energieverbruik te kunnen terugdringen maakt Strato gebruik van geoptimaliseerde cpu's van Sun Microsystems en AMD.

Klimaatneutraal

Damian Schmidt, ceo van Strato: "Een zoekopdracht in Google staat qua energieverbruik gelijk aan een uur lang branden van een spaarlamp van elf Watt. Internetdiensten kosten 'achter de schermen' namelijk veel energie. Daarom vinden wij het van groot belang om in onze datacenters bewust om te gaan met energie. In plaats van te kiezen voor losse eco-pakketten of eco-servers stappen wij voor onze volledige energievoorziening over op klimaatneutrale stroom zonder dat dit leidt tot prijsverhogingen. Daarmee bewijzen we dat energiebesparend ondernemen ook heel goed mogelijk is in de ict-industrie."

Strato beraamt dat met de maatregelen de uitstoot van CO2 met circa 15.000 ton per jaar is gedaald. Dat is evenveel als de jaarlijkse uitstoot van 5000 huishoudens (vierpersoons gezinnen).

Strato beheert meer dan twee miljoen webdomeinen en verwerkt ongeveer twee miljard e-mails per maand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-11T10:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.