Apple stelt iPhone open voor applicaties van derden

Dit artikel delen:

Softwareontwikkelaars kunnen vanaf februari 2008 legaal applicaties ontwerpen die draaien op de iPhone. Apple stelt een softwareonwikkelingskit beschikbaar.

Apple stelt de iPhone open voor ontwikkelaars. Ceo Steve Jobs laat weten dat er in februari 2008 een softwareontwikkelingskit voor de iPhone beschikbaar zal zijn. In een brief op de website van Apple schrijft Jobs dat Apple werkt aan een manier om de iPhone open te stellen voor ontwikkelaars en handige programma's, maar niet voor virussen en andere kwaadaardige software.

"We denken dat een paar maanden geduld zich zal belonen met veel jaren met goede programma's van derden die veilig en betrouwbaar draaien op de iPhone", schrijft Jobs. Gebruikers klagen dat Apple de iPhone wel positioneert als een minicomputer met belfuncties, maar dat er geen mogelijkheid is om zelf programma's op de iPhone te installeren.

Zakelijk gebruik

Programma's op het gebied van contactbeheersoftware of andere zakelijke software zijn er nu nog niet voor de iPhone. Als softwareontwikkelaars deze applicaties maken, dan zou er vanuit de zakelijke markt weleens meer interesse voor het apparaat kunnen zijn. Smartphones worden voornamelijk door zakelijke gebruikers gebruikt.

Op het internet zijn al enkele weken softwareprogramma's voor de iPhone te vinden. Sommige hobbyisten konden niet wachten op de komst van een ontwikkelingskit. Voorbeelden zijn spelletjes, maar ook programma's om de iPhone simlockvrij te maken. Apple gaf afgelopen maand een update uit waardoor een hoop van deze programma's niet meer werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-19T09:49:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.