iPhone slaat ook aan in Europa

Net als in de VS stonden Europese Apple-fans uren in de rij om tot de eersten te behoren die een iPhone hebben. Afgelopen vrijdag gingen er in Duitsland 10.000 iPhones over de toonbank en ook in Groot-Brittannië was de vraag naar de smartphone groot.

In Duitsland deelden medewerkers van provider T-Mobile handdoeken, koffie, thee, broodjes en paraplu's uit aan de vele klanten die buiten in de regen en kou stonden te wachten totdat de Deutsche Telekom-winkel in Keulen de deuren opende. Toen de winkel eindelijk openging, werden de eerste klanten door het winkelpersoneel met gejuich begroet.

Groot-Brittannië zag dezelfde taferelen voor de winkels van Apple, Carphone Warehouse en O2. Honderden mensen stonden in de rij voor de Apple-winkel in London, wachtend totdat ze om zes uur 's middags de iPhone eindelijk konden kopen. Volgens CSS-analist Ben Wood is de iPhone de belangrijkste nieuwe mobiele telefoon dit jaar, maar het zal nog wel even duren voordat het een bestseller is.

Flinke subsidies

Veel analisten verwachten dat de iPhone door zijn hoge prijs populair zal zijn bij een kleine groep hardcore gebruikers. De meeste Europese handsets worden flink gesubsidieerd en klanten krijgen voor weinig geld - veelal gratis - een mobiele telefoon wanneer ze een tweejarig contract afsluiten. Dit is bij de iPhone niet het geval.

De iPhone kost in Duitsland 399 euro en klanten moeten een tweejarig abonnement bij T-Mobile afsluiten, waarbij ze tussen de 49 en 89 euro per maand betalen. In Groot-Brittannië kost de iPhone 269 pond en betalen ze 35 pond per maand.

Aan het einde van deze maand komt de iPhone in Frankrijk beschikbaar. Wanneer het apparaat in ons land te koop is, is nog niet bekend.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De iPhone wordt in Nederland aangeboden door een bedrijf in Utrecht voor E450,00 excl. btw. Mijn vraag is: als ik hem nu koop, zal 'ie technisch gezien gebruikt kunnen worden? Ik heb een 2 jarig T-mobile abonnement.

Hij is al een tijdje in Nederland te koop en wel in ieder geval in Amsterdam. Bij een winkel van de keten tele-world op de kinkerstraat te Amsterdam.
De prijs voor een i-phone is vanaf 190 euro met abonnement en los verkrijgbaar (simlock vrij) voor 687 euro.
Meer info zie: http://www.tele-world.nl/iphone/index.php

Maar geef mij maar een htc touch, veel meer vrijheid om dingen aan te passen en zeer gebruiksvriendelijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-12T11:07:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.