Tulip ziet toch af van bod op Commodore

Tulip ziet toch af van een bod op Commodore. De leverancier liet eind september weten een bod te overwegen, maar trekt dat toch terug, omdat er onvoldoende extern kapitaal aangetrokken kan worden om Commodore verder te ontwikkelen.

Tulip Computers zal geen bod uitbrengen op Commodore International Corporation. Dat heeft de leverancier vandaag laten weten. Tulip zegt onvoldoende zekerheid te hebben of ze op de korte termijn genoeg extern kapitaal kunnen aantrekken voor de verdere ontwikkeling van de Commodore business.

Samenwerking

Het bedrijf bekijkt wel of een andere vorm van samenwerking mogelijk is. Gedacht wordt aan een gezamelijke participatie of een samenwerking bij het in de markt zetten van bepaalde productlijnen.

1 Euro per aandeel

Tulip liet op 26 september weten dat het een bod overwoog op alle aandelen Commodore. Het bedrijf bood de aandeelhouders 1 euro per aandeel. Tot 2004 had Tulip de merknaam Commodore in handen, maar verkocht deze uiteindelijk voor 24 miljoen euro aan Yeahronimo Media Ventures. Tulip vindt echter dat er bij Commodore sinds die tijd veel veranderd is, omdat het bedrijf er een aantal interessante activiteiten bij gekregen heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-14T11:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.