Managed hosting door True

AMD niet langer in top 10 chipmakerlijst

AMD staat op een elfde plaats in de lijst van makers van processoren. Intel voert de lijst aan.

AMD staat niet langer meer in de top 10 van 's werelds grootste chipmakers van iSuppli. AMD kende een lastig jaar met tegenvallende financiële resultaten. Volgens Dale Ford, vice-president van iSuppli, komt het door de tegenvallende resultaten in het eerste en tweede kwartaal dat AMD nu op een elfde plaats in de lijst staat.

AMD had vorig jaar nog een marktaandeel van 16,8 procent. Dat aandeel daalde het eerste kwartaal van dit jaar naar 10,9 procent. In het vierde kwartaal van dit jaar zal het 14,2 procent zijn, aldus iSuppli. Het aandeel van Intel groeide met 12,5 procent.

Intel

Intel domineert volgens iSuppli nog altijd de processorindustrie. Verwacht wordt dat de omzet van Intel in 2007 7,7 procent hoger zal uitvallen dan in 2006. De omzet van AMD zal volgens iSuppli met 22,7 procent dalen dit jaar. Samsung staat op plaats twee, gevolgd door Toshiba. Texas Instruments staat op plek vier.

Analisten hebben moeite om de halfgeleiderindustrie eenduidig te analyseren. Scottsdale, een ander onderzoeksbureau, zette AMD bijvoorbeeld wel in de top 10 van wereldwijde chipleveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.