Veel datacenters zijn gedateerd

Cloud datacenter

Hoewel veel bedrijven aan nieuwe exemplaren timmeren, zijn datacenters bij bijna vier op tien bedrijven ruim vier jaar oud. Die leeftijd kan problemen veroorzaken, omdat de gebouwen niet zijn aangepast aan de moderne 'high density'-apparatuur.

Dit staat te lezen in een onderzoek van het Aperture Research Institute (ARI), dat gespecialiseerd is in datacenters. ARI vroeg zeshonderd bedrijven wereldwijd over hun datacenterinfrastructuur. Bij 38 procent van de bedrijven blijkt het meest recente datacenter ruim vier jaar oud te zijn. "Een datacenter bouwen neemt gewoonlijk zo'n twee jaar in beslag", aldus het onderzoekinstituut in de studie. "Dat betekent dat die datacenters zeker zes jaar geleden ontworpen zijn, in het pre-high-density-tijdperk."

Levensduur

Moderne bladeservers eisen tegenwoordig veel meer van de energie en koeling in datacenters. 87 procent zegt al dergelijke blades te gebruiken. Dat gaat problemen veroorzaken, waarschuwt ARI. De oude datacenters zijn niet aangepast aan de moderne noden, waardoor ze - in het beste geval - problemen zullen hebben om de bladeservers in hun volle potentieel te kunnen gebruiken. Of, in het slechtste scenario, hun levensduur snel zullen zien achteruit gaan. Lees: een groter risico op uitval.

Volgens het onderzoek van ARI worden steeds meer nieuwe datacenters gepland en gebouwd. 36 procent van de bedrijven zegt een nieuw datacenter te plannen, te bouwen of beide. De andere kant van de medaille is echter dat 64 procent van de respondenten niets doet. "Die bedrijven mogen zich toch zorgen maken. Zelfs als ze in een planningfase zouden zitten, zal een volledig operationeel datacenter nog 2 jaar op zich laten wachten. Daarom is het essentieel dat firma's nu al hun capaciteitsvereisten voor binnen 3 jaar voorspellen. En wie geen nieuw datacenter wil bouwen, zal z'n oude infrastructuur van dichtbij moeten doorlichten op energie- en koeling."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wij van WC eend ...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-19T14:44:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.