Europa gebruikt 90 miljard rfid-chips in 2022

Het aantal gebruikte rfid-chips in de Europese Unie stijgt van 114 miljoen in 2007 naar 86,7 miljard in 2022. Dat stellen wetenschappers van het Europese onderzoeksprogramma Bridge, dat de invoering van rfid in Europa wil stimuleren.

De Europese onderzoekers verwachten een toename van het aantal bedrijven en organisaties dat rfid-chips gebruikt van 2500 nu, naar 450.000 in de komende vijftien jaar. Het aantal geïnstalleerde chiplezers stijgt in dezelfde periode naar zes miljoen. De onderzoekers trekken hun conclusies uit marktonderzoek en een aantal proefprojecten dat binnen het Bridge-programma wordt gehouden.

RFID-voorbeelden

"Het programma Bridge wil een groot aantal voorbeelden uit het bedrijfsleven in kaart brengen", zegt Henri Barthel, coördinator van het Bridge-programma. Enkele van deze voorbeelden zijn:

Voedsel- en snoepfabrikant Nestlé werkt in Groot-Brittannië aan een systeem voor het beheren van plastic kratten en rolcontainers in zijn productievestigingen. Het bedrijf heeft inmiddels twintig punten binnen de bedrijfsvoering ontdekt, waar het gebruik van rfid-tags een serieuze besparing kan opleveren.

• De Franse winkelketen Carrefour en toeleverancier Benedicta hebben herbruikbare materialen zoals pallets en kratten met rfid-chips traceerbaar gemaakt. Het delen van deze informatie heeft bij beide bedrijven tot besparingen geleid.

• De Duitse warenhuisketen Kaufhof deelt informatie uit rfid-chips met kledingfabrikant Gardeur en neemt proeven met toepassingen in zijn winkels. Zo loopt er een proef met ‘slimme schappen', kledingrekken die zijn uitgerust met een rfid-lezer.

•  Met ondersteuning van Bridge test de Australische kledingfabrikant Northland een geautomatiseerd voorraadbeheerprogramma voor de winkelvloer gebaseerd op rfid-informatie.

•  Ook elektronicafabrikant Sony experimenteert met rfid-tags op onderdelen en producten om kosten te besparen in zijn Spaanse productievestiging, het Nederlandse distributiecentrum en de Duitse winkels en servicecenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-11T11:23:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.