Aankoop ATI levert AMD flink verlies op

Chipmaker AMD boekte in het vierde kwartaal een verlies van 1,77 miljard dollar. Het verlies is zo groot door de eenmalige afschrijving van de aankoop van ATI.

AMD heeft ervoor gekozen da aankoop van ATI, leverancier van chips voor grafische kaarten op het vierde kwartaal van boekjaar 2007 te zetten. Zonder deze afschrijving (1,68 miljard dollar) zou het verlies nog onder de 100 miljoen dollar blijven. Het vierde kwartaal van 2006 leverde een verlies van 576 miljoen dollar. De omzet voor het vierde kwartaal van 2007 was 1,77 miljard dollar.

AMD had een slecht jaar door de vertraging van een van zijn belangrijkste processoren; de quadcore Barcelona en de consumentenuitvoering Phenom. Bovendien bleken die chips in de eerste lichting een fout te bevatten. Die valt op te lappen, maar dat kost wat prestatieniveau. AMD moest mede hierdoor marktaandeel inleveren ten gunste van Intel, die de prijzen van bepaalde processoren al had verlaagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-18T11:09:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.