'Na BEA is Tibco rijp voor overname'

Dit artikel delen:

Analisten melden Computable dat na BEA Systems ook SOA-leverancier Tibco Software hoog op het lijstje voor overname staat.

Volgens Mike Gilpin van onderzoeksbureau Forrester is het bedrijf Tibco de volgende prooi in de ‘shake-out' die momenteel plaatsvindt in de SOA-branche. "Tibco is rijp voor een overname en er zullen nog meer volgen", zegt Gilpin. Volgens hem is Oracle overigens niet de aangewezen kandidaat om Tibco over te nemen. "Voor Oracle heeft Tibco niet genoeg toegevoegde waarde." Andere grote spelers zijn bijvoorbeeld Microsoft, SAP en IBM.

Michael Widjaja van Accenture, SOA-expert in het Computable Panel, gaat ervan uit dat in de SOA-wereld uiteindelijk ‘een sterke topzes softwareconglomeraten ontstaat'. "Aan de andere kant [van de markt] zie je de kleinere softwarehuizen die het steeds moeilijker gaan krijgen. Klanten kiezen steeds vaker voor toekomstzekerheid bij een softwareleverancierkeuze. Door de sterk groeiende competitie wordt het ook steeds moeilijker voor de kleinere leveranciers om hun marktaandeel in deze verhitte markt te laten groeien." Tibco staat bij Widjaja hoog op het lijstje van verwachte overnames. Ook andere experts van het Computable Panel verwachten een overname van het Amerikaanse bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tibco zal zeker een prooi zijn, maar ik begrijp niet waarom nog niemand naar Vitria gekeken heeft. Volgens mij een veel interessantere club om over te nemen. www.vitria.com

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-20T13:57:00.000Z Elmer Smaling
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.