Kabelbreuk ontregelt internet in Midden-Oosten

Het is momenteel slechts beperkt mogelijk om te internetten in landen als Egypte en India. Het internetverkeer ondervindt problemen door een breuk in een communicatiekabel op de bodem van de Middellandse Zee.

Het internetverkeer in India, Egypte en enkele Golfstaten is sinds gisteren ernstig ontregeld. De oorzaak zou een beschadigde communicatiekabel in de Middellandse Zee zijn. Vermoedelijk heeft een anker van een schip voor de kabelbreuk gezorgd. De kabel is eigendom van een consortium waarvan onder andere AT&T deel uitmaakt, meldt Reuters.

Het Egyptische Ministerie van Telecommunicatie waarschuwt dat de problemen nog enkele dagen kunnen voortduren. In Egypte is bijna driekwart van het internetverkeer ontregeld. In India, voor veel ict-bedrijven van groot belang, is naar schatting 60 procent getroffen. Ook veel Westerse bedrijven die bijvoorbeeld hun callcenter outsourcen in India, kunnen er door in de problemen komen.

Hoewel de oorzaak officieel nog niet bekend is, menen Indiase media dat een anker van een schip de schuldige is. De streek kampt met slecht weer, waardoor veel schepen noodgedwongen voor anker moesten. Vermoedelijk zouden daardoor een of meerdere kabelbreuken ontstaan zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-31T10:32:00.000Z Redactie Computable/Data News