HP neemt 250 ICT'ers Unilever over

Dit artikel delen:

HP gaat de komende zeven jaar de infrastructuur van voedings- en wasmiddelenfabrikant Unilever beheren. Onderdeel van de deal is dat 250 ict'ers van Unilever overgaan naar HP. Met het contract is een bedrag gemoeid van 675 miljoen dollar.

HP heeft de opdracht binnengesleept voor het beheer van de ict-infrastructuur van voedings- en levensmiddelenfabrikant Unilever. Het gaat om de infrastructuur in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika, Midden-Oosten en Turkije. Als gevolg van het contract stappen 250 ict-medewerkers van Unilever over naar HP.

De betrokken medewerkers werken voornamelijk op ict-afdelingen van Unilever in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Van afdelingen in Europa gaan tien tot vijftien mensen over, vertelt een Unilever-woordvoerder. Het merendeel van de Europeanen werkt nu in het Verenigd Koninkrijk.

De ict-dienstverlener gaat aan de slag met de standaardisatie, virtualisatie en optimalisatie van Unilevers bedrijfssystemen en Unilevers klantservicesomgeving in Azië, Turkije, Midden-Oosten en Afrika.

Aanvullende diensten

De overeenkomst omvat ook aanvullende diensten voor datacenters, messaging, internet en intranet hosting, disaster recovery en de outsourcing van 4.500 Unix- en Windows-servers en storage-omgevingen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zou mij zorgen gaan maken als Unilever-medewerker. Beleid HP is dat beheer richting India, China en dergelijke gaat. Heb het zelf meegemaakt.

Wij zitten in hetzelfde schuitje, na afsluiten contract mei 2007 nog geen werkende werkplek gezien, succes!

Een volgende drama voor ICT-ers van Unilever. Zelf destijds via Sara-lee(ICT) verkocht aan HP met prachtige toezeggingen hoe goed en mooi het allemaal bij HP was. Iedereen was bijna enthousiast. Het resultaat: velen de deur gewezen bij HP. Alle beheer ex SaraLee eruitgegooit bij HP. Wat is het toch mooi bij HP. Ook HP besteed alle werkvloer ICT-activiteiten weer uit. Alleen management resteert. Doe er uw voordeel ermee

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-13T11:31:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.