CeBIT 2008: Mobiele telefoon wordt afstandsbediening

Dit artikel delen:

Duitse onderzoekers namen de mobiele telefoon als uitgangspunt bij de ontwikkeling van een universele afstandsbediening voor allerhande applicaties en situaties. Zij bouwden een toolkit waarmee ontwikkelaars drivers voor hun eigen applicaties kunnen programmeren.

Iedereen draagt tegenwoordig een mobiele telefoon bij zich. Dus is het handig om het apparaat in allerhande situaties te kunnen gebruiken als universele afstandsbediening. Met dat idee in het achterhoofd ontwikkelden Duitse onderzoekers software die allerhande applicaties kan bedienen vanaf een mobiele telefoon.

Maar de software kan meer. Ook via een Wii-remote, -nunchuk en pda kan met vergelijkbare programmatuur een universele afstandsbediening worden gebouwd. De software maakt het zelfs mogelijk applicaties met handgebaren te bedienen via een webcam.

Toepassingen

De onderzoekers van het Fraunhofer Institut für Angewandte Informationstechnik (FIT) tonen toepassingen van hun vinding tijdens de ict-beurs CeBIT in Hannover (Hal 9, stand B36).

De software van de FIT-onderzoekers neemt de communicatie over tussen invoerapparaten als telefoon, Wii-remote of -nanchuk en de applicatie. De opdrachten worden via een draadlozen verbinding (wlan, Bluetooth) aan de applicatie doorgespeeld.

De onderzoekers bieden ook een software toolkit aan, waarmee ontwikkelaars hun eigen drivers voor verschillende invoerapparaten en applicaties of softwareomgevingen kunnen ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hallo luitjes,

Als deze software gratis is voor op mijn mobiel wil ik hem graag ontvangen, heb zelf en Nokia 6500 classic.
Is hier een software voor, dan wil ik hem graag ontvangen, mijn e-mail adres is henriverkuil@live.nl

Hoor graag wat van jullie,

Groetjes Henri Verkuil

P.s. het gaat dus om software voor mobiele tel. voor universele afstandsbediening

Kan iemand me vertellen op welk site ik een externe afstandbediening voor mijn mobiel kan downloaden? Ik heb een Nokia 3110 classic.

Werkt dit ook op mijn Nokia N95 8GB?

Zo ja, waar kan ik het (kostenloos) downloaden?

@Henri Verkuil, djalla, Patrick:
Google wel eens geprobeerd? Is gratis hoor...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-09T11:52:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.