Applicatiegedrag moet opslag bepalen

Een opslaginfrastructuur moet zo ontworpen zijn dat deze zich kan aanpassen aan het gedrag van applicaties. Als dat niet zo is, kan dat grote gevolgen hebben voor de performacne en beschikbaarheid van applicaties.

Erwin van Londen, systeemontwikkelaar bij Hitachi Data Systems: "In de praktijk blijkt vaak dat als klanten om storage vragen men hoofdzakelijk uitgaat van capaciteit zonder te kijken naar de ‘gedragingen' van de diverse applicaties en de invloed die dit kan hebben op de infrastructuur. Iedere applicatie heeft een specifiek input/output-profiel. Een opslaginfrastructuur moet zo ontworpen zijn dat deze zich hieraan kan aanpassen. Het niet goed analyseren van de applicaties binnen een organisatie en het nalaten van opslagoptimalisatie kan grote gevolgen hebben voor de performacne en beschikbaarheid van applicaties."

Doe mee met het onderzoek

Computable onderzoekt in samenwerking met MarketCap hoe Nederlandse organisaties hun gegevens opslaan. De eindconclusies en opmerkingen die we via dit online onderzoek verzamelen publiceren we later in een storage-dossier. Ook kun je een samenvatting per mail ontvangen, die nuttig kan zijn voor de besluitvorming binnen je eigen organisatie.

Bezoek ons storage-seminar op 15 mei
Opslag loopt de klauwen uit. Al jaren, maar het wordt alleen maar erger. Als je tenminste alles maar bewaart, eindgebruikers geen regels oplegt, en zelf geen orde schept in de doublure-chaos. Hoe kun je opslag sturen, en de kosten ervan in de hand houden? Want terwijl de prijs per 'ruwe' Gigabyte mooi blijft dalen, geldt dat niet voor bijkomende zaken als beheer, backup, stroomverbruik en migratie. Om maar niet te spreken van de kosten voor verplichtingen uit wet- en regelgeving én de algemene druk op het gehele ICT-budget. Computable reikt de helpende hand en organiseert op 15 mei 2008 een seminar over storage. Hoe ga je om met uitdijende opslag, de stijgende kosten ervan? Wat pak je als eerste aan in je opslag-jungle? Want de mogelijkheden en oplossingen zijn er, maar dit zijn ook weer bomen waardoor je het bos niet meer ziet. Computable presenteert praktijkverhalen. Hoe doen je collega's het en wat brengt de toekomst? Bekijk het programma en schrijf je nu in (gratis voor eindgebruikers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-31T09:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.