Intel IDF: draadloze technieken moeten convergeren

Dit artikel delen:

Aan de vooravond van het Intel Developer Forum (IDF) in Shanghai presenteerden Intel-onderzoekers nieuwe technieken voor geïntegreerd gebruik van verschillende draadloze apparaten tegelijk.

Intel-onderzoekers hebben technieken gepresenteerd voor het geïntegreerde gebruik van verschillende draadloze apparaten tegelijk. Deze presentatie was dinsdag, een dag voor de start van het Intel Developer Forum (IDF) in Shanghai.

Twee Wi-Fi-netwerken tegelijk

De chipfabrikant maakt het met zijn Cliffside-technologie mogelijk om één Wi-Fi-adapter te laten functioneren als twee onafhankelijke Wi-Fi-adapters. Daardoor kan een thuiswerker bijvoorbeeld tegelijkertijd (via VPN over een thuisnetwerk) toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk én tot mobiele apparaten die zich in huis bevinden en voorzien zijn van Wi-Fi.

Zuinig zenden

Daarnaast presenteerde onderzoeker Krishnamurthy Soumyanath van Intels Corporate Technology Group onderzoek naar de ontwikkeling van een energiezuinige CMOS-radio die kan afstemmen op meer dan één radiofrequentie. Soumyanath: "De huidige radio's zijn groot, weinig betrouwbaar en houden niet van andere radio's in de nabijheid."

Soumyanath besprak een aantal technieken voor het verbeteren van deze situatie. De voornaamste daarvan is een slimme analog-to-digital converter (ADC) die kan schakelen tussen verschillende radiofrequenties en die energie bespaart door alleen veel zendvermogen te gebruiken als dat echt nodig is.

Woensdag start IDF

Woensdag 2 april en donderdag 3 april vindt in Shanghai (China) het Intel Developer Forum (IDF) plaats. Nadat Intel vorig jaar de processortechnologie verkleinde met de overstap naar een productieproces van 45 nanometer, staat dit jaar in het teken van de vernieuwing van de processorkern. Mogelijk maakt Intel meer details bekend over zijn keuze om nieuwe processoren te voorzien van een geïntegreerde geheugencontroller met zijn QuickPath-technologie. Daarmee krijgen de processoren snellere toegang tot het systeemgeheugen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Quote
"Daardoor kan een thuiswerker bijvoorbeeld tegelijkertijd (via VPN over een thuisnetwerk) toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk en tot mobiele apparaten die zich in huis bevinden en voorzien zijn van Wi-Fi."
Unquote

Dit is echt een mooie optie!
Kan ik aan de ene kant gewoon met internet verbonden zijn en alle security policies van het bedrijf omzeilen terwijl ik met het bedrijf verbonden ben. Daar hebben ze vast over nagedacht!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-01T11:35:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.