KPN-dochter Infonet kiest datacenter EvoSwitch

Datacenterdienstverlener Infonet Nederland heeft 42 serverkasten in gebruik genomen bij EvoSwitch. De keuze voor het Nederlandse datacenter, dat klimaatneutraal opereert, is ingegeven door de beschikbare ruimte en de elektriciteitscapaciteit bij EvoSwitch.

KPN-dochter Infonet zat te krap in de jas, waardoor de groei van het bedrijf tegen een muur opliep. Vice-president Data Center Services Joost Peters van Infonet Nederland: "Daarom hebben wij besloten om voor de korte en middellange termijn externe datacentercapaciteit in te kopen, om zo te kunnen groeien. Evoswitch was een van de weinige partijen die voldoende ruimte en elektriciteitscapaciteit beschikbaar had."

EvoSwitch had al een relatief nieuw datacenter, waarover directeur Laurens Rosenthal al vertelde op het Computable-seminar 'Serverruimte van de toekomst'. Het bedrijf heeft onlangs de elektriciteitscapaciteit onlangs verdubbeld naar twintig MVA (Mega Volt Ampère), wat overeenkomt met twintig miljoen Watt. Daarmee is de energievoorziening van het datacenter ruim bemeten.

Daarnaast krijgen serverkasten, met vijf kilowatt, een hogere stroom- en koelingscapaciteit dan gebruikelijk is bij veel datacenters. Het betekent een verdubbeling van de gangbare capaciteit in de markt, waardoor het gebruik van bladeservers mogelijk wordt. Dat type server heeft een hogere dichtheid; er zitten meer servers opeengepakt in één rack, waardoor zowel de energie- als de koelingsbehoefte groter is dan bij reguliere rackservers.

Groene stroom

De door EvoSwitch gebruikte stroom is Zeeuws Groen, groene stroom die wordt opgewekt in de provincie Zeeland. EvoSwitch heeft daarnaast via investeringen in energiezuinige koeling een energiebesparing weten te realiseren van minimaal twintig procent. Zo is er onder andere geïnvesteerd in Free Cooling, een energiezuinig koelingmethode die handig gebruik maakt van buitenlucht. Ook het innovatieve Cold Corridor Concept, een methode die servers heel gericht van koeling voorziet, draagt bij aan de energiebesparing

Infonet Nederland is een KPN-dochter en biedt het BT Infonet-portfolio in de Nederlandse markt. Het bedrijf levert netwerk-, communicatie, datacenterdiensten aan multinationals in meer dan zeventig landen. EvoSwitch is een Haarlems datacenter met een groen karakter. Het center heeft een oppervlakte van ruim negenduizend vierkante meter en een totale elektriciteitscapaciteit van twintig megawatt.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"EvoSwitch is een Amsterdams datacenter"
Is Haarlem door Amsterdam geannexeerd?

Evoswitch zit in Haarlem niet in Amsterdam.

@Gertjan: Maar natuurlijk, Haarlem. Dank voor het meekijken.

Evoswitch datacenter is gevuld met Cisco-apparatuur. Er kan zelfs per rack gemeten worden hoeveel energie er verbruikt wordt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-22T14:10:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.