PC-markt groeit dankzij verkoop mini-laptops

De pc-markt groeit dankzij de verkoop van notebooks. Gartner-analisten stellen de verkoopcijfers naar boven bij. De sterke groei in opkomende economieën en de vraag naar mini-laptops stuwen de verkoopcijfers.

Gartner-analisten verwachten dat de verkoop van mobiele pc's in 2008 met 30 procent zal toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal pc's dat in 2008 over de toonbank gaat, wordt geraamd op 297 miljoen. Dat is een stijging van 12,5 procent ten opzichte van 2007. In maart 2008 verwachtte de analisten nog een groei van 10,9 procent.

Research director George Schiffler: "De verkoopcijfers van notebooks in het eerste kwartaal van 2008 overtreffen onze verwachtingen. Daarbij spelen opkomende markten een grote rol. Ook blijken de verslechterde economische omstandigheden minder dan verwacht te drukken op de verkoopcijfers. Het is nog te vroeg om te zeggen dat de zwakkere wereldeconomie helemaal geen invloed heeft op de verkoopcijfers."

Schiffer: "Hardware-leveranciers zetten in het tweede deel van 2008 in op mini-notebooks." De analisten verwachten dat op termijn de impact van dat nieuwe marktsegment de verkoopcijfers van notebooks verder laat stijgen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-12T10:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.