AIM-markt groeit minder hard dan voorgaande jaren

Er is steeds meer vraag naar applicaties die een service oriënted architectuur ondersteunen. Dat zorgt voor een groei in de applicatie infrastructuur en middleware (aim) markt. Toch groeit de markt niet zo hard als voorgaande jaren.

De applicatie infrastructuur en middleware markt groeit niet meer zo hard als voorgaande jaren. Afgelopen jaar werd een omzet behaald in deze markt van 3,4 miljard euro. Dat is een groei van 5,9 procent vergeleken met het jaar ervoor. Uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner blijkt dat de groei vooral komt door de verkoop van de enterprise service bus (esb) en business process management suites (bpm).

"De markt laat veerkracht zien doordat verschillende volwassen segmenten zich nog altijd ontwikkelen en groeien," zegt analist Teresa Jones. Ook positioneren steeds meer leveranciers hun producten bij de esb- en bpm-oplossingen. Dat komt doordat de vraag toeneemt naar producten voor een service oriënted architecture ondersteunen of applicaties rondom bedrijfsprocessen. En verder moeten steeds meer bedrijven door globalisering aan internationale wet- en regelgeving voldoen. Dit zorgt voor meer producten die bedrijfsprocessen ondersteunen.

De markt voor applicatie infrastructuur en middleware wordt steeds meer gedomineerd door vijf grote spelers. Zij hebben meer dan 55 procent van de markt in handen. IBM is de grootste speler met een marktaandeel van 31 procent. Daarna volgt Oracle, dat een marktaandeel heeft van bijna 18 procent door de overname van BEA Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-25T13:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.