Overname IONA Technologies door Progress definitief

Progress Software Corporation, wereldwijd leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, heeft een definitieve overnameovereenkomst gesloten met IONA Technologies, leverancier van technologie voor software-integratie. Het soa-portfolio van Progress breidt door de overname sterk uit.

Softwareleverancier Progress Software heeft een overnameakkoord bereikt met het Ierse IONA Technologies. Progress betaalt 4,05 dollar per aandeel in contanten, wat 16 procent meer is dan de gemiddelde koers over de laatste zes maanden. Na afronding van de transactie wordt IONA een volledige dochteronderneming van Progress Software. Deze afronding vindt naar verwachting in september 2008 plaats en is afhankelijk van juridische goedkeuring in de Verenigde Staten en Ierland.

De combinatie tussen Progress Software en IONA resulteert in een grote leverancier voor onafhankelijke, heterogene service oriented architecture-infrastructuren (soa). IONA-producten vullen het Progress soa-portfolio aan met onder meer de CORBA-integratietechnologie. Daarnaast brengt IONA een ervaren team in. Met de toevoeging van IONA-technologie kunnen legacy- en andere krachtige applicaties in C++ of op basis van de CORBA-standaard herbruikbare services creëren.

De meeste klanten van IONA komen uit de sectoren telecommunicatie, financiële dienstverlening, productie en overheid. Deze klanten kunnen nu ook het Progress SOA-portfolio gebruiken voor de implementatie van een soa-raamwerk voor de integratie van bestaande applicaties en de ontwikkeling van nieuwe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-26T13:29:00.000Z Niels Lipmann
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.