BBned sluit Rotterdamse haven aan op glasvezel

BBned heeft in samenwerking met het Havenbedrijf de Rotterdamse haven voorzien van een 155 kilometer lang glasvezelnetwerk. Inmiddels zijn de eerste bedrijven aangesloten op het netwerk. De verbinding moet de internationale concurrentiepositie van Rotterdamse havenbedrijven verbeteren.

BBned heeft de eerste bedrijven in het havengebied Rotterdam aangesloten op een nieuw glasvezelnetwerk. Samen met het Havenbedrijf Rotterdam is in de grootste zeehaven van Europa een glasvezelnetwerk van 155 kilometer aangelegd. De Rotterdamse haven is het grootste bedrijventerrein in Nederland dat is voorzien van glasvezel. Het netwerk moet de concurrentiepositie van Rotterdamse havenbedrijven ten opzichte van internationale concurrenten vergroten.

BBned en het Havenbedrijf Rotterdam zijn in 2007 onder de naam Fiberport gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Door de samenwerking moeten alle havenbedrijven de beschikking krijgen over een infrastructuur die de komende jaren mee kan groeien in de behoefte naar meer breedbanddiensten zoals online back-up, videoconferencing en -bewaking en applicatiebeheer. Tot nu toe was het havengebied voorzien van DSL-verbindingen. Glasvezel biedt meer bandbreedte dan de huidige verbindingen. Bovendien moet de bundeling van diensten over één verbinding kostenbesparend werken ten opzichte van meerdere DSL-verbindingen voor afzonderlijke toepassingen.

Havenbedrijf

Het Havenbedrijf Rotterdam zorgt voor de ontwikkeling, aanleg, beheer en exploitatie van het haven- en industriegebied in Rotterdam. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water van de haven. De haven van Rotterdam strekt zich uit over 5000 hectare en is qua overslag de grootste haven van Europa.

BBned

Het Nederlandse BBned is onderdeel van het Italiaanse moederbedrijf Telecom Italia. Het bedrijf heeft een van de grootste DSL-netwerken van Nederland met een dekking van boven de 85 procent. Het bedrijf ziet glasvezel als een logische volgende stap in de ontwikkeling van breedbandnetwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-01T14:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.