Colt levert next generation netwerk op

Colt heeft de eerste fase van zijn 'next generation network' opgeleverd. Daarmee worden achttien datacenters tot één virtueel systeem gecombineerd en kunnen klanten de diensten van het bedrijf gemakkelijker en flexibeler inzetten.

Leverancier van zakelijke communicatieoplossingen Colt heeft de eerste fase van zijn next generation network (ngn) opgeleverd. Het netwerk gaat onder andere live op Colts multi-service platform dat is gebaseerd op Ethernet.

Het is de bedoeling dat het bedrijf het nieuwe netwerk gaat gebruiken voor zijn ‘next generation solutions'-strategie, waarbij achttien datacenters in één gevirtualiseerd systeem worden gecombineerd. Daardoor worden communicatieoplossingen en managed services voor de klanten gemakkelijker en flexibeler inzetbaar. De verschillende technologieën die elk van de producten gebruiken, veranderen hierdoor volgens de leverancier in een volledig redundante en efficiënte infrastructuur die gebruikmaakt van datatransport via internetprotocol en Ethernet en van sessiecontrole via een softswitch. Door de speciale applicatielaag kan Colt bovendien nieuwe en bestaande diensten aanbieden die de klant gemakkelijk kan installeren.

Voorlopig is het nieuwe netwerk alleen beschikbaar op het multi-service platform in Londen, Parijs en Frankfurt. Het bedrijf verwacht dat klanten het netwerk binnen een jaar in grote delen van Europa kunnen gebruiken. Colt is actief in dertien landen en sluit in totaal meer dan vijftienduizend gebouwen aan op zijn netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-15T12:35:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.