IBM omzeilt kredietcrisis door buitenland

IBM

IBM heeft nauwelijks last van de teruglopende economie in de VS. Het bedrijf dat tweederde van zijn omzet uit het buitenland haalt, groeit vooral buiten de VS hard. Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal 2008.

Ict-leverancier IBM heeft nauwelijks last van de teruglopende Amerikaanse economie. Het bedrijf zag de winst het afgelopen kwartaal met 22 procent toenemen. Dat komt omdat het bedrijf ongeveer tweederde van zijn omzet uit het buitenland haalt. Bovendien groeit de omzet in landen buiten de VS harder. Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van 2008

De winst komt uit op 2,8 miljard dollar tegen een omzet van bijna 27 miljard dollar. De resultaten overtroffen de verwachtingen van analisten. IBM maakt de grootste groei buiten de VS. De omzet uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten nam met twintig procent toe. In Azië werd een omzetgroei genoteerd van zestien procent. In Noord- en Zuid-Amerika groeide de omzet met acht procent.

Het bedrijfsonderdeel Global technology Services zette 10,1 miljard dollar om, een stijging van 15,3 procent. De omzet van Global Business Services kwam in het tweede kwartaal uit op 5,1 miljard euro dat is een stijging van met 17,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het onderdeel Software Services nam met 16.7 procent toe tot 5.6  miljard. Systems and Technology Services tekende voor een geringe groei van 2,2 procent dat staat voor 5,2 miljard dollar. Global Financing Services tekende voor 597 miljoen euro.

IBM haalt ongeveer de helft van de omzet uit de herhaling van contracten en verwacht daardoor relatief weinig last te hebben van de verslechterende economische situatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-18T10:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.