Netwerkleverancier Brocade koopt Foundry

Foundry Networks komt in handen van zijn Amerikaanse branchegenoot Brocade, die ermee zijn concurrentiepositie wil verbeteren. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer drie miljard dollar.

De Amerikaanse opslagnetwerkleverancier Brocade Communications Systems heeft voor ongeveer drie miljard dollar branchegenoot Foundry Networks overgenomen. Het bedrijf wil met de overname zijn productlijn uitbreiden en een betere marktpositie veroveren ten opzichte van grote concurrenten als Cisco.

De overname is volgens analisten een logische strategische stap voor Brocade. Veel van zijn opslagswitches worden immers nu al gekoppeld aan dataswitches van Foundry. "Onze businessmodellen en technologie leveren bijzonder veel synergievoordelen op", vertelt topman Marty Lans van Brocade.  

Vergroten van portfolio

Analist Mark Sue van het Britse RBC Capital Markets verwacht dat samenvoeging van de bedrijven de verkoopcijfers en de technologische ontwikkeling zal stimuleren. Bovendien denkt hij dat Brocade door de overname inderdaad de concurrentie met Cisco beter aankan. "Voor zowel Foundry en Brocade is Cisco de belangrijkste concurrent, die bovendien een heel uitgebreid productportfolio heeft. Door samen verder te gaan, proberen ze hun eigen portfolio te vergroten", vertelt hij aan persbureau Reuters.

Het bestuur van Foundry heeft volgens Brocade inmiddels ingestemd met de overname. De transactie wordt afgerond nadat ook de aandeelhouders van Foundry zich er positief over hebben uitgesproken. Dat gebeurt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2008. De waarde van het aandeel Foundry steeg na bekendmaking van het nieuws met 33 procent. Brocades aandeel daalde daarentegen met 17 procent in waarde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-22T11:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.