EMC groeit door virtualisatie

De omzet van leverancier EMC nam het tweede kwartaal van 2008 toe met 18 procent. De groei is vooral te danken aan de stijgende vraag naar virtualisatie. De omzet van VMware, de virtualisatiedivisie groeide met 54 procent.

De omzet van EMC Corporation groeide het tweede kwartaal van 2008 vooral dankzij VMware, de virtualisatiedivisie van het bedrijf. De totale omzet van het bedrijf bedroeg 3,67 miljard dollar, een groei van 18 procent vergeleken bij hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. Het bedrijf maakte het tweede kwartaal 377,5 miljoen dollar winst. Dat is een 9,7 procent vergeleken bij hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toen maakte het bedrijf nog 344 miljoen dollar winst.

De groeiende vraag naar infrastructuuroptimalisatie en virtualisatie is volgens ceo Joe Tucci de hoofdoorzaak. "Ondanks de huidige economische onzekerheid blijven bedrijven geld uitgeven aan ict. Ze moeten tenslotte steeds grotere datavolumes op een veilige een voordelige manier beheren."

VMwares omzet

De omzet van VMware bedroeg in het tweede kwartaal 456 miljoen dollar. Dat is een groei van 54 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De inkomsten uit dienstverlening, waar veel van de grote contracten voor VMware om draaien, zijn zelfs 85 procent gegroeid naar 172 miljoen dollar.

Ondanks de goede resultaten is Tucci van plan de virtualisatiereus te 'optimaliseren' en 'op lange termijn waardevol te houden' voor de aandeelhouders. Dit zou kunnen betekenen dat hij in de toekomst VMware wil afsplitsen. Hij hield zich in een interview met het Amerikaanse Channelweb daarover op de vlakte. De jaarprognose van de virtualisatiedochter werd in ieder geval naar beneden bijgesteld.

Storage-divisie

EMC's Information Storage-divisie had een omzet van 2,87 miljard dollar, een toename van 14 procent vergeleken bij het tweede kwartaal van 2007. De omzet van de security-divisie RSA groeide met 15 procent en kwam uit op 144 miljoen dollar.

De omzet van EMC groeide vooral buiten de VS. Daar nam de omzet toe met 27 procent, terwijl de omzet uit de VS met 10 procent groeide. De internationale activiteiten van het Amerikaanse bedrijf worden steeds belangrijker. Voor het eerst is de omzet buiten de VS goed voor 48 procent van de totale omzet. Dat is een record, aldus Tucci. Binnen Europa, het Midden-Oosten en Azië nam de omzet met 27 procent toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-24T09:24:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.