Universiteitsteam Groningen wint webservicewedstrijd

Een groep studenten van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de beste systeemarchitectuur gemaakt op basis van webservices. Dat meldt de internationale jury van de Web Service Challenge 2008. Het Groningse team won prijzen in twee categorieën.

Een team van de Rijksuniversiteit Groningen is eerste geworden in de Web Service Challenge 2008, een jaarlijkse internationale competitie. Het team eindigde boven aan de lijst bij de verkiezing voor beste systeemarchitectuur. Het eindigde als tweede bij de beoordeling op prestatie van het systeem.

De Web Service Challenge beoordeelt architecturen die worden gemaakt op basis van een service oriented architecture (soa). Het informatica team, bestaande uit master-student Nico van Benthem, bachelor-student Jaap Bresser, promotie-student Elie el Khoury, onder leiding van professor Marco Aielo, deed voor de eerste keer mee aan de wedstijd. Zowel het ontwerp als de capaciteit van hun systeem werd positief beoordeeld. Het team won als enige prijzen in beide categorieën.

SOA

Een Service Oriented Architectuur (soa) is een methode om onderdelen van verouderde bedrijfssystemen flexibel beschikbaar te stellen voor interne en externe medewerkers via een netwerk of het internet. De ruggengraat van een soa bestaat uit een Enterprise Service Bus (ESB) die informatie doorsluist vanuit de onderliggende systemen. Die informatie komt beschikbaar in de vorm van web services, die de bouwblokken vormen voor samengestelde applicaties. De kunst is om web services zo te kiezen dat ze gemakkelijk herbruikbaar zijn binnen steeds nieuwe samengestelde applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-04T09:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.