Oracle kiest voor ontwikkeling BEA's Weblogic

Niet Oracle Container for Java, maar Weblogic van BEA Systems is het platform dat doorontwikkeld wordt. De meeste overlappende producten van de twee leveranciers worden samengevoegd tot een product. De ondersteuning loopt nog minimaal acht jaar door.

Oracle ontwikkelt het platform Weblogic van BEA Systems verder door. De leverancier heeft gekozen om verder te gaan met dit platform en niet te kiezen voor Oracle Container for Java. De ondersteuning voor dit product duurt nog zo'n acht jaar, maar wordt verder afgebouwd.

De middlewarefabrikant en service oriented architecture (soa)-leverancier hebben nu besloten hoe de integratie van de producten eruit komt te zien. Oracle Container for Java is het enige product dat geheel gaat verdwijnen. Andere overlappende producten worden samengevoegd tot één product. "We kiezen ervoor om de beste functies van de producten samen te voegen tot één. Het is jammer om de unieke functies van een product verloren te laten gaan", zegt Sanjay Sinha, vicepresident Oracle Development bij Oracle.

Weblogic blijft bestaan

Weblogic is de enige merknaam van BEA Systems die behouden blijft. Alle andere producten krijgen de namen van het Oracle-portfolio. Aqualogic, het soa-platform van BEA wordt Webcenter. De basis van dit nieuwe product wordt Webcenter, daarbij komt technologie van Aqualogic.

Oracle kocht BEA Systems begin dit jaar voor 8,5 miljard dollar. De soa-leverancier wilde eigenlijk niet gekocht worden, maar ging uiteindelijk wel overstag. Critici denken dat Oracle een concurrent kocht en niet de technologie van BEA Systems. Er is namelijk veel overlap in producten van de twee bedrijven. De middlewareleverancier denkt daar anders over. Het zegt juist dat veel producten complementair aan elkaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-27T09:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.