'IBM kan software niet integreren'

Oracle

Oracle kiest ervoor om de software te integreren in een product, Fusion. IBM doet dat niet, omdat de technologie die het in huis heeft niet op elkaar aansluit. Dat zegt Oracle-vicepresident Sinjay Sinha.

Klanten vragen om één product. Dat IBM ervoor kiest de aangekocht technologie niet te integreren tot een product, komt omdat dat niet kan. Dat zegt Sanjay Sinha, vicepresident van Oracle. "De producten hebben een te verschillende broncode. IBM kan de producten niet integreren tot een product."

Oracle kiest er wel voor technologie van aangekochte leveranciers en eigen technologie te integreren. "Klanten willen een product", zegt Sinha, "Waarom zou je de unieke functionaliteiten van het een product verloren laten gaan door te kiezen voor een ander?" Ook de software van het aangekocht BEA Systems wordt grotendeels gecombineerd met de producten van Oracle. BEA's Weblogic blijft behouden, alle andere overlappende producten worden samengesmolten tot één.

Acht jaar ondersteuning

De middlewareleverancier blijft nog zeker acht jaar producten van zowel Oracle als BEA Systems ondersteunen. "Wij kunnen dat door onze grootte. Klanten worden niet gedwongen te upgraden", aldus Sinha. Hij vindt het integreren geen lastige klus. Volgens hem heeft Oracle genoeg ervaring om het project te laten slagen.

Een woordvoerder van IBM zegt in een reactie: "IBM maakt gebruik van Industry Frameworks die het tegenovergestelde bewijzen. Deze frameworks bieden een industriegerelateerde oplossing gebaseerd op SOA die industriespecifieke business- en technologiestandaarden ondersteunen. Hiermee laten wij zien dat de integratie van (software)componenten juist een van de sterke punten van IBM is."  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oeh... IBM-bashing... spannend. Ik ben benieuwd wat het antwoord van IBM zal zijn.

Verschillende broncode zegt bijna niets over de mogelijkheid om software te integreren.

Computable doet niet aan wederhoor?

Zegt Oracle met aankopen als JD Edwards en Hyperion waarbij integratie waarschijnlijk nog decennia gaat duren. Hoe bekostig je dat? Ach gewoon de prijzen verhogen.... IBM hoeft hier niet eens op te reageren.

Normale Oracle FUD. Niet op reageren.

Zie je wel eerst kopen dan vergeten wat het kan. IBM heeft al een kompleet systeem. Oracle wil het niet intigreren. Er komen dan de zwakheden aan het ligt.
Kijk maar een onder IBM Symfonie het is gewoon Word en Excel. Het jasje is iets verschillend. Browser alles.

Ach over beide firma's lijken op elkaar: duur en dik. Vooral geen klantproblemen oplossen...

Ook dit keer de gebruikelijk Oracle-crap. Klanten willen 1 product? Om vervolgens als enige leverancier de strop nog verder bij de klant aan te trekken? Een typische Oracle strategie. De basis van soa impliceert een open structuur waarin diverse producten dmv van open standaarden naadloos op elkaar aansluiten. De klant kan zodoende een keuze maken voor de beste producten. Best of Breed, dus. En al die discussies over beheer en verspreiding van kennis: met de juiste tools en gebruik van open standaarden is dit beter dan geketend te zijn door 1 leverancier.

Om een dergelijke uitspraak grond te geven zou je heel erg op de hoogte moeten zijn van de sources van IBM.
Een topman bij Oracle is dat? (Lijkt me de laatste op de wereldbol)

Als topman houd je je daarnaast niet echt bezig met source code. Wederom vanuit dat oogpunt een grappige uitspraak.

Vendor locking is iets dat bij Oracle vrij snel optreedt.

Het gebruik van meerdere technieken en vendors door elkaar heen en het in die situatie hebben van een robuuste omgeving bewijst flexibiliteit; iets wat de kracht is voor de continuiteit van een bedrijf.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-28T10:03:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.