Sogeti stort zich op ICT-infrastructuur

Ict-dienstverlener Sogeti in Vianen wil groeien op het terrein van ict-infrastructuur. Het wordt de derde markt waarop het bedrijf actief is, naast architectuur en testen. De omzet uit infrastructuur moet fors groeien, zegt Sogeti-ceo Jeroen Versteeg tegen Computable.

Dienstverlening op het terrein van ict-infrastructuur moet de derde pijler worden voor Sogeti, naast architectuur en testen. Dat zegt Sogeti-ceo Jeroen Versteeg tegen Computable. Op termijn moet eenderde van de omzet uit deze dienstverlening komen. De omzet van Sogeti bedroeg het afgelopen jaar 289 miljoen euro.

Versteeg: "Wij hebben ervoor gekozen ict-infrastructuur uit te bouwen tot het derde gebied, waarop wij dominant willen zijn. Door het verbreden van onze dienstenportfolio worden wij minder afhankelijk van één activiteit. En dat is goed voor de continuïteit."

Sogeti denkt een voorsprong te hebben ten opzichte van concurrentie, door het gebruik van de methodiek Inframe. "Wij kunnen op het terrein van ict-infrastructuur onze klanten extra waarde bieden. Het gebruik van methodieken, zoals onze methodiek Inframe, staat op dit vakgebied nog in de kinderschoenen. Wij hebben bij architectuur en testen ruime ervaring met methodieken."

Methodiek voor infrastructuur

Sogeti ontwikkelde de methodiek Inframe om de structuur en voorspelbaarheid van infrastructuurprojecten te verbeteren. De methodiek sluit aan op algemene projectmethoden als Prince2, maar richt zich specifiek op infrastructuur. Beheerbaarheid van het resultaat en efficiënte testaanpak zijn belangrijke kenmerken van de methodiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is de Computable een reclameblaadje van Sogeti geworden of wordt Johannes van Bentum betaald door Sogeti? De laatste tijd is er bijna elke dag een hoera-bericht over Sogeti. Kijk maar naar de gerelateerde artikelen - deze zijn elke keer van de hand van dezelfde schrijver.

Ik vind het wel leuk om eens wat meer te lezen over Sogeti. Is toch een club die het goed doet en waar verder niet zo vaak iets via de Computable van horen. Ik hoorde via via dat ze ook weer fantastisch gescoord hebben in de benchmark van Giarte. Computable moet veel meer publiceren over dit bedrijf.

@Kees: Het uitkomen van het jaarverslag van Sogeti was aanleiding voor een interview met ceo Jeroen Versteeg. Het interview verschijnt morgen op deze plek, voorafgaand daaraan alvast enkele nieuwtjes uit dit gesprek.

@Ruud: na deze stortvloed zal het weer even wat rustiger worden. Geniet ervan zo lang als het kan.

Deze artikelen maken in ieder geval duidelijk dat Capgemini en Sogeti 1 concern zijn. Gewoon IT-aannemers die agressief de markt benaderen. Het blijft vreemd, aannemers die architecten leveren.

Reactie op Mijn:
Vind je het vreemd dat een 'aannemer' architecten levert? Dat doet Sogeti (en zijn voorgangers IQUIP, IP en Interprogram) al 30 jaar. En bovendien geven klanten tegenwoordig steeds meer het hele automatiseringstraject uit handen, dus inclusief architectuur en ontwerp.

... dienstverlening ... tis gewoon een uurtje factuurtje toco met een hoog uitzendkracht gehalte. Ze hebben helemaal geen drol aan infra zelf in huis. Hoe kun je nu kwaliteit leveren als je gebonden bent aan de zooi die bij je klanten staat. Wat is dan belangrijker, uren maken of echt voor je princiepes staan?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-02T11:02:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.