Oracle koopt SOA-beheeroplossing in

Oracle neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse bedrijfje Clearapp over. Clearapp levert een applicatiebeheeroplossing voor soa-omgevingen.

Oracle gaat een kleine overname doen ter uitbreiding van het eigen soa-portfolio. Het bedrijf koopt Clearapp, een Amerikaans bedrijfje dat een service oriented architecture-beheeroplossing levert, en gaat de technologie bundelen met zijn Oracle Enterprise Manager-suite. Eind van het jaar wordt de overname definitief, financiële details rond de overname zijn niet bekend gemaakt.

De zakelijke software van Clearapp bepaalt en beheert de prestaties van samengestelde applicaties in soa-omgevingen. De Clearapp-producten identificeren potentiële problemen bij de invloed van applicaties die op elkaar aangesloten worden.

Namens Oracle gaf Leng Leng Tan, vice-president Applications and Systems Management, een toelichting op de overname. "Clearapp pakt toenemende problemen van soa-platformen aan. Het wordt namelijk steeds moeilijker om de bron van prestatieproblemen te traceren wanneer omgevingen steeds complexer worden doordat applicaties worden samengevoegd. De producten van Clearapp werken samen met een product als IBM Websphere, maar ook met onze eigen Oracle Enterprise Manager. Wij gaan de producten dan ook in deze productfamilie integreren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-04T10:39:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.