Imtech vernieuwt infrastructuur bij Transavia

Boeing 737-700 Transavia

Imtech, projectmanagementbureau Brighthouse en IBM hebben een nieuwe datacenterinfrastructuur geleverd aan luchtvaartmaatschappij Transavia. De infrastructuur van bedrijfskritische applicaties is dubbel uitgevoerd.

Dienstverlener Imtech ICT heeft samen met projectmanagementbureau Brighthouse een dubbel uitgevoerde datacenterinfrastructuur geleverd voor de bedrijfskritische systemen van luchtvaartmaatschappij Transavia. Beide datacenters zijn uitgerust met onder andere apparatuur van IBM. Het gaat om System i Power Systems en IBM System Storage N Series. De apparatuur is verdeeld over twee aparte machineruimtes. De ruimtes zijn ondergebracht op Schiphol-Oost, waar transavia.com het onderhoud aan zijn vloot uitvoert, en op de hoofdvestiging op Schiphol, dat dienst doet als back-upfaciliteit.

De dienstverlening is gebaseerd op een flexibele overeenkomst. Bij piekbelastingen kan extra capaciteit worden ingeschakeld. Er zijn geen financiële details van de overeenkomst bekendgemaakt.

Luchtvaartmaatschappij Transavia zegt 95 procent van haar omzet via het internet te behalen. Maandelijks zouden ruim anderhalf miljoen mensen de website van de luchtvaartmaatschappij bezoeken. Het bedrijf zegt jaarlijks meer dan vijf miljoen passagiers te vervoeren.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-05T10:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.