Global-e bouwt datacenter in Rijen

Datacenter

Ict-dienstverlener Global-e heeft in Rijen een pand gekocht dat wordt ingericht als datacenter. Het bedrijf wil het complex, dat ruimte biedt aan vijfduizend servers, in het voorjaar van 2009 in gebruik nemen.

Ict-dienstverlener Global-e bouwt een datacenter voor vijfduizend servers in Rijen. Het bedrijf wil het datacenter volgend voorjaar in gebruik nemen. Klanten kunnen er terecht voor het volledig uitbesteden van hun automatisering op basis van de online office-diensten van Global-e.

Global-e verhuurt daarnaast rackruimte, waar klanten servers kunnen co-locaten. Ook wil het bedrijf capaciteit aanbieden aan internet- en applicatiedienstverleners (ISP’s en ASP’s). Het datacenter in Rijen is het tweede datacenter van het bedrijf.

Tien kilowatt

Het datacentrum voldoet volgens Global-e aan de hoogste veiligheidseisen. Het is volledig redundant ingericht en heeft klimaatcontrole, noodaccuvoeding, noodstroomvoorziening en een brandblusinstallatie. Het centrum krijgt een vermogen van één megawatt, waardoor klanten per rack tien kilowatt kunnen afnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vraag me af wat er aan het milieu gedaan wordt? Wat ik jammer vind is dat dit niet gecommuniceerd wordt, daar bij het opzetten van een nieuw datacenter hier nu toch legio mogelijkheden voor zijn.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-11T14:42:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.