AMD volgt schikkingsvoorbeeld van Intel

AMD heeft in navolging van Intel een schikking getroffen met voormalig processorproducent Intergraph. AMD krijgt nu een licentie op de gepatenteerde Clipper-technologie.

Intergraph had diverse rechtszaken lopen over het misbruik van Clipper en andere gepatenteerde technologie. Intel was daarbij het voornaamste doelwit, maar ook pc-producenten - waaronder HP, Dell en Gateway - en x86-processorproducent AMD stonden in de kijker.
 
AMD betaalt Intergraph nu 10 miljoen dollar én 2 procent van de jaarlijkse winst voor de komende drie jaar. Dat winstpercentage heeft wel een bovengrens van vijf miljoen dollar per jaar. Het totale te betalen geldbedrag is dus maximaal 25 miljoen dollar.
 
Intel schikte eind vorige maand de laatste, overgebleven rechtszaak van Intergraph. De Pentium- en Itanium-producent betaalt 225 miljoen dollar en krijgt daarvoor licentierechten op de omstreden technologie. In 2002 schikte Intel al een andere aanklacht van Intergraph, waarvoor het toen 300 miljoen dollar betaalde.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-13T11:56:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.