Gartner: HDS scoort met high-end opslag

Opslagleverancier Hitachi/HDS scoort het best in de MarketScope for High-End Enterprise Disk Arrays van onderzoeksbureau Gartner. In dat onlangs gepubliceerde rapport toont Gartner zes toppers op dit gebied: EMC, Fujitsu, Hitachi/HDS, HP, IBM en Sun Microsystems.

Onderzoeksbureau Gartner geeft Hitachi/HDS de beste score als leverancier van high end opslagsystemen. In dat segment zijn prijs, ondersteuning en bewezen succes de belangrijkste onderscheidende factoren voor kopers.

Hitachi/HDS is vergeleken met vijf andere leveranciers, in de MarketScope for High-End Enterprise Disk Arrays. Daarin bekijkt Gartner de marktsituatie voor EMC, Fujitsu, Hitachi/HDS, HP, IBM en Sun Microsystems. De zes leveranciers zijn beoordeeld op criteria als marketingstrategie, productstrategie en het inspelen op de eisen van de markt. Ook werd naar ervaringen van klanten gekeken.

Hitachi Data Systems liet hierbij de sterkste score zien. Uit het rapport blijkt verder dat de meeste storage-leveranciers de noodzakelijke technologieën voor de high-end enterprise disk markt, zoals thin provisioning en tiered storage, ondersteunen.

Nieuw leven

In 2007 werd nieuw leven in de technologie voor high end disk arrays geblazen. Fabrikanten kwamen met technologieën als thin provisioning, enhanced replication facilities, RAID 6 (redundant array of independent disks) en ondersteuning voor interne Sata-schijven (serial advanced technology attachment).

Voglens Gartner is die innovatieslag dit jaar voortgezet. "Eindgebruikers van high end enterprise disk arrays zijn van nature huiverig voor risico's. Ze willen graag volwassen en stabiele technologie en nemen vooral een afwachtende houding tot de technologie zich heeft bewezen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-29T14:37:00.000Z Redactie Computable/Channelweb


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.