ASMI stapt uit NanoPhotonics

Handen schudden

ASM International (ASMI) verkoopt zijn belang van bijna 73 procent in het Duitse NanoPhotonics. Het Bilthovense bedrijf wil de financiële resultaten verbeteren door zich vooral te richten op de productie van wafers.

Toeleverancier van de chipindustrie ASM International (ASMI) heeft zijn belang van bijna 73 procent in het Duitse NanoPhotonics verkocht aan het Oostenrijkse Ricmar Beteiligungs. NanoPhotonics maakt apparatuur waarmee fouten worden opgespoord tijdens de productie van chips.

ASMI doet het belang van de hand om zich volledig te richten op de front-enddivisie die apparatuur maakt voor de productie van de wafers, waaruit de halfgeleiders worden gesneden. Die focus moet leiden tot winstherstel bij het Bilthovense bedrijf. Er zijn geen financiële details van de overeenkomst prijsgegeven.

ASMI schreef in het tweede kwartaal van dit jaar 1,4 miljoen euro af op de investering in NanoPhotonics, maar verwacht geen verdere financiële effecten.

Onrustig

Binnen ASMI is het al enige tijd onrustig. Een aantal grootaandeelhouders wil het huidige bestuur afzetten uit onmin over de strategische koers en de gevolgen daarvan voor de waarde van hun aandelen. Bovendien staat het bedrijf in de belangstelling om te worden overgenomen door de Amerikaanse concurrent Applied Materials.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-01T09:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.