Managed hosting door True

ASMI stapt uit NanoPhotonics

 

Handen schudden

ASM International (ASMI) verkoopt zijn belang van bijna 73 procent in het Duitse NanoPhotonics. Het Bilthovense bedrijf wil de financiële resultaten verbeteren door zich vooral te richten op de productie van wafers.

Toeleverancier van de chipindustrie ASM International (ASMI) heeft zijn belang van bijna 73 procent in het Duitse NanoPhotonics verkocht aan het Oostenrijkse Ricmar Beteiligungs. NanoPhotonics maakt apparatuur waarmee fouten worden opgespoord tijdens de productie van chips.

ASMI doet het belang van de hand om zich volledig te richten op de front-enddivisie die apparatuur maakt voor de productie van de wafers, waaruit de halfgeleiders worden gesneden. Die focus moet leiden tot winstherstel bij het Bilthovense bedrijf. Er zijn geen financiële details van de overeenkomst prijsgegeven.

ASMI schreef in het tweede kwartaal van dit jaar 1,4 miljoen euro af op de investering in NanoPhotonics, maar verwacht geen verdere financiële effecten.

Onrustig

Binnen ASMI is het al enige tijd onrustig. Een aantal grootaandeelhouders wil het huidige bestuur afzetten uit onmin over de strategische koers en de gevolgen daarvan voor de waarde van hun aandelen. Bovendien staat het bedrijf in de belangstelling om te worden overgenomen door de Amerikaanse concurrent Applied Materials.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2723142). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×