ICT-splitsing Nuon eerste helft 2010 gereed

De splitsing van de ict van Nuon moet de eerste helft van 2010 gereed zijn. De energieleverancier moet voor 2011 bestaan uit twee bedrijven, namelijk het commerciële bedrijf Nuon en het netwerkbedrijf dat vanaf medio november Alliander zal heten. Beide bedrijven krijgen een eigen ict-afdeling. Daartoe wordt de oude afdeling gesplitst.

De organisatorische splitsing is achter de rug. Alle ict-medewerkers weten bij welk van de twee bedrijven ze in dienst zijn. Ook heeft het energiebedrijf een programma gemaakt, dat nu uitgerold wordt. De ict-ontvlechting bevindt zich nu in de eerste fase. Eerst wordt de infrastructuur en het netwerk gesplitst. Later worden de applicaties verdeeld of gesplitst. "Vergelijk het met het splitsen van een huis. Eerst moeten de leidingen worden verdeeld. Daarna kan pas begonnen worden aan een tweede badkamer", zegt Lenne Huisman, directeur informatiemanagement en ict bij het netwerkbedrijf.

De eerste fase moet in 2009 klaar zijn. Daarna volgen de andere fases. Gepland is dat de eerste helft van 2010 de ict ontvlochten moet zijn. Het bedrijf heeft dan nog een half jaar speling voordat de wet voorschrijft dat Nuon uit twee bedrijven moet bestaan.

De Wet onafhankelijk netbeheer (de 'Splitsingswet') verplicht de energiebedrijven na 1 juli 2008 binnen 2,5 jaar publiek netbeheer en productie- en handelsactiviteiten te splitsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-14T08:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.