Kredietcrisis is goudmijn voor ICT-architecten

De kredietcrisis is goed voor de ict. Bedrijfsfusies en -opsplitsingen vragen om integratie en standaardisatie. Ook strengere regelgeving leidt tot een groei van de informatiesystemen. Dat zegt Ron Tolido, technisch directeur bij Capgemini Nederland.

Ron Tolido, technisch directeur bij Capgemini Nederland schrijft op zijn blog: "Het klinkt uiterst cynisch, maar we moeten niet verbaasd zijn als de huidige misère tot een stapel nieuw it-werk leidt ... De wet- en regelgeving gaat strenger dan ooit worden. Dat betekent meer risicobeheer, meer rapportering en in het algemeen een roep om totale transparantie. Al die gebieden zijn duidelijk afhankelijk van informatiesystemen."

Ict-architecten gewilder dan ooit

Daarnaast gaat de kredietcrisis volgens de directeur zorgen voor bedrijfsfusies en -opsplitsingen. Ook die trends moeten technisch ondersteund worden in de architectuur van de organisatie via standardisatie en integratie. De slechte economie zou dus nog wel eens goed uit kunnen pakken voor ict-architecten. Die zijn nu immers meer dan ooit nodig.

Forrester: meer procesintegratie

Die observatie werd eind september ook al gedaan door Forrester-analist Marc Cecere. De analist zei toen: "De huidige economische problemen gaan de vraag naar architectuur-functies stimuleren, vanwege de hoeveelheid data-, applicatie- en vooral procesintegratie. Ik denk dat de vraag naar ondernemingsbrede ict-architecten enorm gaat groeien."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ron, als directeur van een grote ICT-leverancier weet je dat jullie de complexiteit van de IT binnen bedrijven zelf gecreerd hebben. Dat je nu werk zegt te krijgen om die situaties te corrigeren is ernstig. Buiten het feit dat je daarmee je eigen problemen zou gaan oplossen is het sterk de vraag of jullie volgende aktiviteiten niet weer tot complexe en inflexibele situaties leiden. Capgemini is een aannemersbedrijf, geen architectenbureau. Dat dit werk eraan komt is duidelijk, maar als "klant" zou ik toch een onafhankelijke zoeken om het te uit te voeren. Met de optie om IT-leveranciers te zoeken om het te realiseren als je precies weet wat moet gebeuren. Maar ik zou nooit beide aktiviteiten in een hand leggen.

"Al die gebieden zijn duidelijk afhankelijk van informatiesystemen."
Volgens mij waren ze dat ook al vele jaaaaren voor de kredietcrisis. Ik zie niet hoe deze 2 dingen ineens nu aan elkaar geknoopt kunnen worden.. Beetje goed ge-organiseerd en geautomatiseerd bedrijf heeft dit al lang op orde... Anders creert een ict infra structuur systeem meer werk dan het uit handen neemt ;-) als dat ten minste je bedoeling is. In de meeste bedrijven zijn nog steeds de mensen slaaf van "het computersysteem".

Jammer dat er een globale credit-krisis voor nodig is om de (ict) industrie te laten beseffen dat een goed ONTWERP altijd noodzakelijk is. Een goed ontwerp vormt immers de basis van je business - ict - infrastructuur.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-13T14:34:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.