Plasmon gaat door als archiveringsleverancier

Plasmon gaat na de huidige reorganisatie verder als leverancier van ict-archivering. De leverancier van opslagsystemen staat op het punt te worden overgenomen door een investeerder. Daarvoor worden bepaalde activiteiten van bedrijfsonderdelen in Europa en Groot-Brittannië afgestoten of gesloten.

De situatie waarin Plasmon nu verkeert, is vanwege de aanstaande overname door een nog niet onthulde investeerder. Dat bedrijf heeft namelijk alleen interesse in bepaalde delen van de opslagleverancier. Specifiek: de activiteiten op het gebied van dataopslag voor de lange termijn (archiving). Dit vertelt woordvoerder Steve Tongish aan Computable.

De Amerikaanse tak van Plasmon heeft zich altijd al met alleen die activiteiten beziggehouden. De Europese tak en de Britse hoofdvestiging doen echter ook andere dingen. Die worden nu dus afgestoten of gesloten, om het resterende bedrijf dan klaar te hebben voor de overname. Tongish vertelt dat die op korte termijn rond komt.

Andere activiteiten

Tongish legt uit dat Plasmon naast archiving ook nog activiteiten heeft op het gebied van de productie van opslagmedia en de ontwikkeling daarvan. "Het is al jaren geleden dat wij nog zelf cd's en dvd's hebben gefabriceerd, maar we doen nog wel consulting daarvoor."

De aanstaande nieuwe eigenaar van Plasmon heeft echter geen interesse in die activiteiten. "Die zijn ook minder winstgevend, eigenlijk niet winstgevend." De investeerder wil die kosten en ook schulden niet op zich nemen, legt Tongish uit.

Lange termijn

"We hebben de afgelopen maanden al verteld aan onze klanten dat we bezig zijn met een reorganisatie. Daarbij was één van de opties een overname." Dat laatste is de route die nu genomen is, aldus Tongish. "Een overname is echter een moeilijke kwestie, ook omdat we in zoveel landen vestigingen hebben."

De huidige 'in administration'-status van de Britse en Europese takken doet velen denken aan een compleet bankroet, maar Tongish benadrukt dat dit dus niet het geval is. Plasmon zal als archiveringsleverancier doorgaan. "De lange termijn is het belangrijkst."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-15T08:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.