Plasmon: overname over paar weken rond

Plasmon zegt dat de aanstaande overname door een investeerder over twee weken rond is. Dit verklaart een woordvoerder. Het bedrijf gaat dan door als leverancier van media en systemen voor lange termijnopslag.

De opsplitsing van Plasmon en de daarna volgende overname van de activiteiten voor lange termijnopslag (archiving) is bijna klaar. Woordvoerder Steve Tongish vertelt dat dit naar verwachting over twee weken rond is. "We zijn nu die delen aan het afscheiden, waar de investeerder geen interesse in heeft."

Hij schat dat de af te stoten bedrijfsonderdelen eenkwart tot eenderde van het totale, huidige bedrijf uitmaken. "En qua omzet ongeveer hetzelfde. Maar het zijn wel minder winstgevende activiteiten, eigenlijk niet winstgevend."

Overnemen en investeren

Om die delen af te splitsen, zijn de Britse en Europese takken van het bedrijf nu onder curatele ('in receivership') geplaatst. "Dat klinkt veel negatiever dan het is", vertelt Emea-marketingmanager Tongish aan Computable. "Ja, er zijn wel financiële problemen, dat zal ik niet ontkennen. Maar het is puur om het bedrijf klaar te maken voor de overname."

Daarna gaat Plasmon gewoon door, als 'pure' leverancier van archiveringssystemen; opslag voor de lange termijn. De aanstaande nieuwe eigenaar steekt dan een flink bedrag in de onderneming. Het is nog niet bekend hoeveel dat exact is, maar Tongish bevestigt wel dat er eerder gesproken is van een twintig tot vijfentwintig miljoen dollar die benodigd is. "Maar dat bedrag kan nu alweer veranderd zijn. Het gaat ons om de lange termijn, dat is het belangrijkste."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-16T08:39:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.