'ICT-integratie UWV en CWI ligt op schema'

Bij uitkeringsinstantie UWV en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) verlopen de ict-voorbereidingen voor hun aanstaande fusie volgens plan. De Inspectie Werk en Inkomen volgt de vorderingen op de voet, nadat in juni het grote ict-project voor uitkeringswet Wia uitliep op een fiasco.

Volgens UWV liggen de ict-aanpassingen ter voorbereiding op de fusie tussen de uitkeringsinstantie en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), op schema. De twee organisaties fuseren per 1 januari 2009 en bereiden de systemen al geruime tijd voor.

Belangstelling

De voortgang van het ict-project staat intern en extern onder grote belangstelling. In juni draaide een ander grootschalig automatiseringsplan, voor uitkeringswet Wia, namelijk nog uit op een groot en kostbaar fiasco.

In het tussenrapport naar aanleiding van dat fiasco bericht de instantie ook over de voorbereidingen van de fusie met CWI. ‘Voor de uitvoering van de WW (de werkloosheidswet waarvan de uitvoering tot dusver grotendeels bij CWI  ligt, red.) zijn al zodanige vorderingen op het gebied van verbeterde dienstverlening gemaakt, dat landing van die divisie per 1 januari 2009 in de nieuwe structuur kan plaatsvinden'.

Ter volledigheid meldt UWV in het rapport dat er ook fallbackscenario's zijn ontwikkeld ‘waardoor een ongestoorde uitvoering is gewaarborgd'.

Minder complex

De fusie tussen UWV en CWI lijkt minder grote gevolgen te hebben voor de ict-systemen van de organisatie dan bij het mislukte Wia-project. "Er zullen geen complexe systeemkoppelingen plaatsvinden. De bestaande systemen worden geschikt gemaakt voor wederzijds gebruik", aldus woordvoerder Jan Stalman van UWV. Hij legt uit dat de organisaties daarbij per bedrijfsproces bepalen of ze daarvoor het systeem van UWV of dat van CWI gebruiken.

Ook de Inspectie Werk en Inkomen volgt de vorderingen op de voet. De organisatie controleert namens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het UWV-onderzoek naar het Wia-debacle. "De inspectie houdt de vinger aan de pols", laat woordvoerder Erik Stork weten. "We zullen de werking van de risicobeheersende maatregelen en de borging daarvan op ict-gebied vanaf 1 januari 2009 onderzoeken en hierover aan de minister rapporteren."

Onder vuur

UWV ligt de laatste tijd onder vuur als gevolg van het stilleggen van het Wia-project in juni. Dat project, waarbij 2,5 jaar werd gebouwd aan een ict-systeem voor de administratieve stroomlijning van uitkeringswet Wia, werd afgebroken omdat het ‘steeds hogere kosten met zich zou meebrengen, zonder dat het resultaat daarmee zou worden zeker gesteld'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

UWV ontbeert goed e-mailbeheersysteem

Noodvoorziening WIA is nog vijf jaar bruikbaar

UWV kan 4 procent van WIA-project hergebruiken

'Logica toonde slechte mentaliteit bij WIA'

Agile kon WIA-fiasco UWV voorkomen

Inspectie twijfelde al in 2006 aan WIA-project

'Maatwerk was nodig voor snelle bouw WIA'

UWV hoopt op hergebruik WIA-systeem

Transparante systeemtoegang voor 17.000 UWV-medewerkers

UWV stelt 371 applicaties buiten gebruik

UWV-pot 'Onvoorzien' te klein voor WIA-debacle

UWV: wetswijzigingen veroorzaakten WIA-fiasco

Managers en budget nekken WIA-project

UWV stopt bouw ICT-systeem voor WIA

Gerd Tjerkstra, UWV

UWV verkort doorlooptijd bezwaarschriften met 40 procent

UWV is op zoek naar 160 ict'ers

UWV: in etappes naar betere tijden

UWV reorganiseert ICT-afdeling

Laag salaris hindert UWV bij werven ICT'er

UWV huurt nog steeds te veel externen in

Politiek verbaasd over nieuwe interim-baas UWV

Donner: collectief geheugen ontbreekt bij UWV

'Logica heeft onwetendheid UWV niet misbruikt'

'Eén CRM-systeem voor UWV-CWI onwenselijk'

ICT achter fusie UWV en CWI rammelt


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-15T14:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.