Managed hosting door True

'ICT-integratie UWV en CWI ligt op schema'

 

Bij uitkeringsinstantie UWV en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) verlopen de ict-voorbereidingen voor hun aanstaande fusie volgens plan. De Inspectie Werk en Inkomen volgt de vorderingen op de voet, nadat in juni het grote ict-project voor uitkeringswet Wia uitliep op een fiasco.

Volgens UWV liggen de ict-aanpassingen ter voorbereiding op de fusie tussen de uitkeringsinstantie en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), op schema. De twee organisaties fuseren per 1 januari 2009 en bereiden de systemen al geruime tijd voor.

Belangstelling

De voortgang van het ict-project staat intern en extern onder grote belangstelling. In juni draaide een ander grootschalig automatiseringsplan, voor uitkeringswet Wia, namelijk nog uit op een groot en kostbaar fiasco.

In het tussenrapport naar aanleiding van dat fiasco bericht de instantie ook over de voorbereidingen van de fusie met CWI. ‘Voor de uitvoering van de WW (de werkloosheidswet waarvan de uitvoering tot dusver grotendeels bij CWI  ligt, red.) zijn al zodanige vorderingen op het gebied van verbeterde dienstverlening gemaakt, dat landing van die divisie per 1 januari 2009 in de nieuwe structuur kan plaatsvinden'.

Ter volledigheid meldt UWV in het rapport dat er ook fallbackscenario's zijn ontwikkeld ‘waardoor een ongestoorde uitvoering is gewaarborgd'.

Minder complex

De fusie tussen UWV en CWI lijkt minder grote gevolgen te hebben voor de ict-systemen van de organisatie dan bij het mislukte Wia-project. "Er zullen geen complexe systeemkoppelingen plaatsvinden. De bestaande systemen worden geschikt gemaakt voor wederzijds gebruik", aldus woordvoerder Jan Stalman van UWV. Hij legt uit dat de organisaties daarbij per bedrijfsproces bepalen of ze daarvoor het systeem van UWV of dat van CWI gebruiken.

Ook de Inspectie Werk en Inkomen volgt de vorderingen op de voet. De organisatie controleert namens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het UWV-onderzoek naar het Wia-debacle. "De inspectie houdt de vinger aan de pols", laat woordvoerder Erik Stork weten. "We zullen de werking van de risicobeheersende maatregelen en de borging daarvan op ict-gebied vanaf 1 januari 2009 onderzoeken en hierover aan de minister rapporteren."

Onder vuur

UWV ligt de laatste tijd onder vuur als gevolg van het stilleggen van het Wia-project in juni. Dat project, waarbij 2,5 jaar werd gebouwd aan een ict-systeem voor de administratieve stroomlijning van uitkeringswet Wia, werd afgebroken omdat het ‘steeds hogere kosten met zich zou meebrengen, zonder dat het resultaat daarmee zou worden zeker gesteld'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2739872). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 
Vacatures bij UWV

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.