PDC: ontwikkelaars zoeken snelle integratie

Dit artikel delen:

Bezoekers van de Professional Developers Conference (PDC) in Los Angeles hopen vooral dat Microsoft op deze conferentie technieken toont die hen gaan helpen bij een snelle integratie van bedrijfsapplicaties.

Vandaag start in Los Angeles Microsoft's Professional Developers Conference (PDC).  Microsoft gaat op deze conferentie, die van 27 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Los Angeles, voor het eerst een demo tonen van Windows 7. Bezoekers zullen een pre-bèta van de Vistaopvolger mee naar huis krijgen. Daarnaast komen er meer details over Windows Strata, het ‘cloud'-platform waarmee Microsoft de strijd aangaat met Google en Amazon.

SOA

Ook gaat de softwaregigant meer informatie geven over haar modelleerplatform, dat voorlopig de codenaam ‘Oslo' heeft meegekregen. Nils Lagerqvist, software architect bij Volvo Zweden, is nieuwsgierig naar deze soa-oplossing: "Wat het exact is begrijp ik nog niet, maark het klinkt als een soort middleware. Ik hoop dat we er iets aan gaan hebben, want onze architectuur is behoorlijk complex. We hebben mainframes staan met legacy software, maar ook nieuwe applicaties die soa ready zijn. We werken met software van Microsoft, IBM en SAP door elkaar. We zijn aardig wat tijd kwijt om alles te integreren."

Overstap naar open source

Lagerqvist is niet de enige architect die worstelt met integratieproblemen. Het merendeel van de ontwikkelaars die zich zondag alvast kwamen inschrijven bleek geïnteresseerd in concrete manieren waarop ze bedrijfsapplicaties snel kunnen integreren.

Zo ook Druva Chadalavada, die als software engineer werkt bij de Amerikaanse breedbandleverancier Cox Communications: "We gebruiken momenteel asp.net en SQL Server voor het integreren van applicaties voor facturering, klantenbeheer, marketing en ons call center. Om kosten te besparen overwegen we meer gebruik te maken van Linux server, naast Windows server. Ik wil graag uitzoeken in hoeverre dat architectonisch mogelijk is."

Evaristo Espada, die verantwoordelijk is voor de softwarearchitectuur van een Mexicaanse krant, is geïnteresseerd in agile ontwikkeling: "Ik hoop dat we met C# 4.0 sneller kunnen ontwikkelen voor ons content management systeem, onder andere door gebruik te maken van prebuilt modules."

XP, Vista en Windows 7

Bezoekers van de PDC zijn nieuwsgierig naar Windows 7, maar staan niet meteen te trappelen om over te stappen. Nils Lagerqvist, software architect bij Volvo Zweden:  "Ik verwacht dat veel autodealers het zullen gaan gebruiken als besturingssysteem voor onze maatwerkapplicaties. Zij schaffen hun pc's in de winkel aan. Op die pc's is over een jaar misschien al Windows 7 geïnstalleerd. Momenteel gebruiken ze meest nog Vista. Dat maakt het lastig hen te ondersteunen, omdat we intern ontwikkelen op XP. " Espada: "Mijn bedrijf gebruikt XP en Vista door elkaar. Vista is te langzaam. Maar dat betekent niet automatisch dat we onmiddelijk overstappen naar Windows 7."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-27T05:54:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.