Productie Mifare Classic gaat door

Chipfabrikant NXP legt de productie van de Mifare Classic niet stil. Kwaadwillenden kunnen de chip klonen, nu er software op internet beschikbaar is waarmee dit mogelijk is.

Chipfabrikant NXP gaat door met de productie van de Mifare Classic, hoewel de chip te klonen is. "De Mifare Classic een standaardoplossing die deel uit blijft maken van het Mifare-portfolio", aldus een woordvoerder. Vorige week werd bekend dat er open source software beschikbaar is die het mogelijk maakt de chip te klonen. De code voor het kraken van de Crypto1-versleuteling van de Mifare-chip werd gepubliceerd onder de naam Crapto1.

NXP wil niet zeggen op welke schaal de chip geproduceerd wordt. Ook over de prijs van de chip doet de fabrikant geen uitspraken. Het zegt wel klanten goed voor te lichten over de kwaliteiten, de veiligheid en de beschermmogelijkheden. "Dat is iets wat we doen sinds het hacken van de chip," aldus de fabrikant. "Het is aan de dienstverlener en de klanten welk product ze willen gebruiken."

Toegang tot gebouwen

Tijdens een interview met de BBC raadde NXP-vice president sales en marketing Steve Owen het gebruik van de Mifare Classic af.  Hij vindt dat de chip voor veilige toegang tot gebouwen beter niet gebruikt kan worden. "We raden in dat geval gebruik van de Mifare Classic af voor nieuwe installaties."

Er zijn in het Mifare-portfolio andere chips beschikbaar die een betere veiligheid bieden. Het bedrijf bracht onlangs de Mifare Plus op de markt. Deze chip wordt gepositioneerd als opvolger van de Mifare Classic, kent een hoger beveiligingsniveau en is backwards compatible met de Classic.

Defensiepas en OV-chipkaart

De Mifare Classic zit in de OV-chipkaart en in de Defensiepas. Ook veel toegangspasjes van bedrijven bevatten de chip. De AIVD raadt het gebruik van de chip in de Rijkspas af. Deze pas moet ambtenaren toegang geven tot gebouwen en data. De Defensiepas wordt op den duur vervangen door de Rijkspas. De OV-chipkaart vervangt de Mifare Classic vooralsnog niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-29T15:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.