Fujitsu sluit ontslagen niet uit

Japans elektronicaconcern lijdt onder kredietcrisis

Fujitsu Siemens sluit niet uit dat het de komende tijd personeel moet ontslaan. De reden hiervoor zou echter niet liggen in de overname van het Siemens-deel door Fujitsu van de vroegere joint venture, maar in de huidige economische malaise.

De woordvoerder van het Duitse hoofdkantoor van Fujitsu Siemens: "Er is momenteel nog geen definitieve beslissing gevallen over een mogelijke reorganisatie, maar als dat gebeurt zal het gaan om een kleine herstructurering en niet om massaontslagen. Er zullen zeker geen totale vestigingen gesloten worden."

Dat de woordvoerder ontslagen ‘niet wil uitsluiten' ligt volgens hem niet zozeer aan de Japanse overname, maar vooral aan de huidige economische malaise: "Ook wij worden geconfronteerd met de globale financiële crisis. Wij merken dat vooral op de zakelijke markt. Natuurlijk biedt de huidige crisis ook ook kansen. Als twee banken moeten fuseren, zullen ze een nieuwe infrastructuur nodig hebben."

Merknaam verandert in Fujitsu

De eerste personele wijziging wordt gevormd door het opstappen van Bernd Bischoff, ceo en president van Computers. Aan dit vertrek zouden ‘persoonlijke redenen' ten grondslag liggen. Wereldwijd heeft Fujitsu- zo'n tienduizend mensen in dienst, waarvan 120 bij de Nederlandse vestiging in Maarssen.

Op termijn zullen de producten van de vroegere joint venture niet meer onder de merknaam Fujitsu Siemens worden verkocht, maar onder de merknaam Fujitsu. De woordvoerder: "De overname moet 1 april zijn afgerond. Daarna is er een overgangsfase van zo'n zes maanden. Daarna wordt de merknaam van onze producten veranderd in Fujitsu."

Overname rond in 2009

Dinsdagochtend werd bekend dat Fujitsu Siemens Computers volledig in Japanse handen komt. Fujitsu betaalt Siemens 450 miljoen euro voor de Duitse helft van hun joint venture Fujitsu Siemens Computers. De overname moet op 1 april 2009 rond zijn.

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes meldde eerder dat de overname door Fujitsu van het Siemens-deel van de joint venture geen gevolgen zou hebben voor het personeelsbestand van Fujitsu-Siemens. Dat blijkt dus niet te kloppen. Naar aanleiding daarvan is dit artikel om 19:00 aangepast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-04T15:35:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.