Alcatel-Lucent krijgt nieuwe directeur Europa

Adolfo Hernandez, oud-topman van Sun Microsystems, gaat bij Alcatel-Lucent leiding geven aan de divisie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Verbetering van de klantvriendelijkheid en winstgevendheid worden zijn belangrijkste taken.

De Spanjaard Adolfo Hernandez staat vanaf 1 december 2008 bij netwerk- en telecommunicatieleverancier Alcatel-Lucent aan het roer van de nieuwe divisie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Voor die regio wordt hij verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en het bestuur. In zijn functie rapporteert de Spanjaard rechtstreeks aan algemeen directeur Ben Verwaayen. Bovendien wordt Hernandez lid van het managementteam van de onderneming.

Hernandez komt serverfabrikant Sun. Daar was hij senior vice-president bij de divisie Global Services Practice. Eerder, van 2002 tot 2006, leidde hij Sun Microsystems Iberia. In deze functie was hij verantwoordelijk voor alle verkoop- en bestuurlijke bedrijfsaspecten in Spanje en Portugal. Voordat hij bij Sun in dienst trad, werkte Hernandez als zelfstandig ondernemer. Hij had een eigen bedrijf in mobiele oplossingen voor de softwaresector.

Volgens algemeen directeur Verwaayen gaat Hernandez zich toeleggen op de initiatieven van Alcatel-Lucent op het gebied van klantvriendelijkheid en winstgevendheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-11T10:58:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.