AMS-IX: Nikhef en Sara geen goede co-locatie

Dit artikel delen:

Nieuwe klanten van de AMS-IX wordt afgeraden hun apparatuur bij Sara en Nikhef te stallen. Dat advies geeft het internetknooppunt op zijn website. Aanleiding zijn verschillende storingen bij de locaties.

Internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) raadt nieuwe klanten af Nikhef en Sara als co-locatie te kiezen. Dat schrijft de organisatie op zijn website. Het knooppunt geeft dit advies omdat de dienstverlening van zowel Nikhef en Sara niet voldoet aan de standaarden van het Amsterdamse webknooppunt. Sara en Nikhef zijn gevestigd in Amsterdam.

Een co-locatie wordt gebruikt om de apparatuur te stallen van klanten die op de AMS-IX zijn aangesloten. De locatie moet voldoen aan een aantal voorwaarden, onder andere wat betreft brandveiligheid. Klanten die apparatuur op de locaties hebben staan, hoeven geen actie te ondernemen, aldus een woordvoerder. Het advies geldt alleen voor nieuwe klanten.

Storingen

Het internetknooppunt heeft de afgelopen tijd een aantal keren last gehad van storingen bij Nikhef en Sara. Eind oktober veroorzaakte een stroomstoring problemen bij Nikhef, waardoor een groot aantal Nederlanders geen toegang had tot internet. Ook Sara had verschillende keren te maken met stroomuitval.

Volgens de woordvoerder wordt op korte termijn een audit uitgevoerd bij Sara en Nikhef. Als blijkt de twee locaties wel voldoen aan de eisen van de AMS-IX, wordt het advies ingetrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-12T10:06:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.