Nobel levert netwerk Korps Gooi en Vechtstreek

Het nieuwe brandweerkorps Gooi en Vechtstreek laat zijn datanetwerk, de werkplekomgeving en een financieel-administratief systeem vernieuwen door ict-dienstverlener Nobel. De klus is nodig omdat negen korpsen per 1 januari fuseren.

Ict-dienstverlener Nobel vernieuwt de volledige netwerkinfrastructuur van brandweerkorps Gooi en Vechtstreek. Dit korps ontstaat per 1 januari 2009 uit een fusie van negen korpsen in de regio. De organisatie laat Nobel een nieuw datanetwerk aanleggen, zodat daarmee de achterliggende processen effectiever en efficiënter kunnen verlopen. Het netwerk wordt in gebruikgenomen op de dag dat de fusie van de korpsen een feit is. Een maand eerder begint de organisatie met proefdraaien.

Werkplek

Behalve de netwerkinfrastructuur levert Nobel een nieuw financieel-administratief systeem en een werkplekomgeving. Hiervoor werd door het brandweerkorps een afzonderlijk aanbestedingstraject in gang gezet. Volgens Dick van Baarle, hoofd bedrijfsvoering van het korps Gooi en Vechtstreek, kwam de ict-leverancier bij beide aanbestedingen als gunstigste uit de bus. Geld was daarbij niet doorslaggevend, verzekert hij.

Het is de bedoeling dat Nobel ook ondersteuning gaat bieden aan de applicaties van een aantal processen. Daarvoor hoopt accountmanager Geert Gieling Microsoft Sharepoint in te zetten. Het korps "heeft behoefte aan applicatieondersteuning van een aantal processen, waarvoor Sharepoint heel bruikbaar is." Dit jaar gaan beide partijen de eerste stappen zetten om een intranet en daarna een extranet voor gegevensuitwisseling op basis van Sharepoint op te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-12T12:09:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.